Meyve kabuklarından yumuşatıcı tarifi…Bu tarifle hem tasarruf yapıp hem doğal ürün kullanmış olacaksınız…

Meyve kabuklarından yumuşatıcı tarifi…Bu tarifle hem tasarruf yapıp hem doğal ürün kullanmış olacaksınız…
Bu tarifle yumuşatıcı almanıza gerek kalmayacak. Bu tarif ile bir daha yumuşatıcıya para vermek yerine, meyve kabuklarını değerlendirip doğal ürün kullanmış olacaksınız . Bu sayede hem tasarruf yapıp hem de çamaşırlarınızda herhangi bir kimyasal sürmeyeceksiniz.

Yumuşatıcılar, beyazlar ve renkliler olmak üzere 2 ye ayrılmaktadır. Fakat meyve kabuklarından üreteceğiniz bu yumuşatıcı, hem doğal olacak hem de beyazlar ve renkliler fark etmeden her çeşit çamaşırda kullanabileceksiniz. Ayrıca normal yumuşatıcılarda kullandığınız dereceleri, bu yapacağınız yumuşatıcıda da kullanabileceksiniz.

Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapma işlemi…

yumusatici.jpg

Sindirim sisteminden beyin fonksiyonlarına kadar meyveler vücudumuzun her yerine fayda sağlamakta. Fakat meyve kabuklarının çamaşırlarımızın üzerinde, mükemmel bir yumuşatıcı etkisine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapmak için gerekli malzemeler:

1 bardak beyaz sirke

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

Kivi kabuğu

Yeşil elma kabuğu

Portakal kabuğu

Mandalina kabuğu

Bu malzemelerin hepsini bir bidona koyuyoruz. Daha sonra ise hazırladığımız bidonu su ile dolduruyoruz. En sonunda ise beklemeye alıyoruz. Bekleme süresi yaklaşık 20 ile 30 gün arasında sürmektedir. Bu bekleme süresinin nedeni ise meyve kabuklarının sirke ve tuzla etkileşime girmesi. Bu süre zarfında ise ara sıra bidonumuzun kapağını açıp, sirke ve meyve kabuklarının etkileşiminden oluşan havayı dışarı çıkartıp tekrar bidonun kapağını kapatıyoruz.

Eğer çamaşırlarınızın hem yumuşak hem de güzel kokmasını istiyorsanız, bekleme sürenizi tamamladıktan sonra içerisine aspir yağı ya da biberiye yağı damlatabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde çamaşır yumuşatıcınız hem daha yumuşak hem de güzel kokuların içerisinde olacaktır.

.

Etiketler :