Kimler havuç yememeli…

Kimler havuç yememeli…
Çıtır havuç, sağlıklı bir kahvaltıya veya salataya ek olarak harika bir alternatiftir, ancak aynı zamanda beklenmedik yan etkilere de yol açabilirler. Tükettiğiniz miktarı kontrol etmeniz önemlidir, aksi takdirde hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Kimler havuç yememelidir?

Bazı insanların bu sebzeyi çok fazla yemeleri halinde karotenemi adı verilen bir hastalığa yakalanabilecekleri ortaya çıktı. Bunun nedeni, bazı kişilerin cildinin sarımsı veya açık turuncuya dönmesine neden olan beta-karoten bolluğudur. Beslenme uzmanı Olivia Tarantino bunun nedeninin beta-karotenin kan dolaşımına girmesi olduğunu söylüyor.

Dikkatli olun: Eğer sebzeyi tükettikten sonra avuç içleriniz ve ayaklarınız garip bir sarı renk alırsa, tüketimi sınırlayın veya daha iyisi durdurun. Emziriyorsanız, düzenli olarak havuç yemenin sütünüze garip bir sebze tadı verebileceğini unutmayın. Bu durum çoğunlukla hamilelik sırasında büyük miktarda portakal yiyen kadınlarda görülür. Düzenli sarımsak tüketimi anne sütünün tadını da etkiler. Bazı araştırmalar bunun faydalı olabileceğini de gösteriyor, çünkü çocuklar daha sonra bu yiyeceklerin tadını benimseyip diyetlerinin bir parçası haline getiriyor.

havuc.jpg

Havuç alerjisinin çok yaygın olmadığını düşünebilirsiniz ancak aslında Avrupa'da her dört kişiden biri bu alerjiden muzdarip. Eğer sebzeyi tükettikten sonra cildinizde tahriş, kızarıklık, kaşıntı veya kızarıklık hissederseniz, diyetinizdeki sebze miktarını azaltmayı düşünün. Ancak kontrendikasyonlarına rağmen bu lezzetli sebze sadece gözler için değil aynı zamanda kalp ve kan damarlarının sağlığı için de faydalıdır. Çoğu ciddi kalp patolojisinin temelinde yüksek kolesterol vardır. Yorumlanan kök mahsulün düzenli tüketimi, seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Bu da ateroskleroz, felç ve kalp krizi gibi hastalıkların gelişmesini önleyecektir.

Sebze zengin bir potasyum kaynağıdır ve bu mineral kan akışını ve dolaşımını artırır. Bu şekilde kardiyovasküler sistem üzerindeki stresin azalması sağlanır. Yorumlanan kök ayrıca kalp açısından sağlıklı başka bir madde olan kumarin içerir. Kan basıncını düşürerek kalbi koruma özelliği vardır.

Önemli: Bu materyal yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve teşhis veya tıbbi çıkarımlar için temel olarak kullanılmamalıdır. Dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini tutmaz!

Etiketler :