Kek bir türlü kıvam almıyor ve piştikten sonra sönüyorsa böyle pişirmeyi deneyin

Kek bir türlü kıvam almıyor ve piştikten sonra sönüyorsa böyle pişirmeyi deneyin
Puf puf kabaran kek nasıl yapılır? Kek yaparken işinize yarayacak harika bir aşçılık sırrı var. Çay keyfinizi şenlendirecek puf puf kek yapımı meğer bu kadar kolaymış!

Kek pişirirken hayran kalacağınız bir tarifle karşınızdayız. Akşam beş çayında canınız kek istediğinde bu tarifi yapabilirsiniz. Eğer yaptığınız kek bir türlü istediğiniz kıvamda olmuyorsa bu kek tarifi size göre; Tarifsiteniz.com sitesinde yayınlanan kek tarifi gerçekten de en kolay kek tarifleri arasında yer alıyor. İşte herkesin kolay bir şekilde yapabileceği kek tarifiyle ilgili tüm bilgiler.

Kek, Türk mutfağında en çok tercih edilen ikramlıktır. Ayrıca çay ve kahve saatinin de en güzel atıştırmalığıdır. Kek, her zaman yapılışı kolay, zahmetsiz ve lezzetli bir atıştırmalık olmuştur. Ayrıca tuzlusundan tatlısına, meyvelisinden havuçlusuna birçok farklı tarifi de vardır.

Vereceğimiz kek tarifi ise cevizli! Üstelik ne süt, ne yağ ne de kabartma tozu var. Üstelik 30 dakikada hazır oluyor! Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler

  • 6 tane yumurta
  • 4,5 fincan şeker(T.kahvesi fincanı)
  • 4,5 fincan un
  • 1 tane portakal
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı

İlk olarak cevizi doğrayıcıda çekin.

Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.

Geniş bir kap içerisine yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla iyice köpürene dek çırpın. Ardından unu, portakal suyunu ve kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca ceviz içini ekleyin ve 2-3 dakika daha çırpın.

Yağlanmış kalıba, kek harcınızı dökün. Önceden altlı üstlü ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.

İlgili Haberler