Japonların dünyadaki en uzun yaşayan insanlar olmasının nedenleri aslında ne fiziksel egzersiz ne de diyet : Yaşam sırrı?

Japonların dünyadaki en uzun yaşayan insanlar olmasının nedenleri aslında ne fiziksel egzersiz ne de diyet : Yaşam sırrı?
Her gün kalkmanın sebebi nedir? Eğer bir tane varsa, bu sizin İkigai'niz ya da varoluş sebebinizdir. Bazı durumlarda bu çocuklardır, kişisel veya mesleki düzeyde çok heyecan verici bir projedir vb. Bu yaşam amacına sahip olmak ve bunu her zaman sürdürmek , kaliteli ve ileri bir yaşa ulaşmak için uzun ömürlülüğün anahtarlarından biri olabilir .

Okinawa'nın hayatlarına anlam katan bir terimi var:

Dünyada Mavi Bölgeler olarak adlandırılan , insanların daha uzun ve daha iyi yaşadığı gözlemlenen farklı bölgeler bulunmaktadır . Kaşif Dan Buettner uzun zaman önce bu bölgelerde yaşayanların sırrını araştırdıkları National Geographic keşif gezisine başladı.

Okinawa, asırlık insan sayısı ve her şeyden önce bu 100 yıl boyunca yaşadıkları yaşam kalitesi açısından incelenen beş Mavi Bölgeden biridir .

İkigai: hayata tutunmak için kullanılan terim

japom-mutlu.jpg

İkigai , birçok kitapta anlatılan Japonca bir terimdir çünkü uzun ömürlülükten bahsederken genellikle unuttuğumuz anahtarlardan biridir . Her zaman antrenmana, beslenmeye ve sigara ve alkol kullanmamak gibi sağlıklı alışkanlıklara odaklanıyoruz ancak işin zihinsel kısmını unutuyoruz.

Mecbur kalmasak neden yarın kalkacağız? İkigai bizi sabahları kalkmaya iten sebep, her zaman meşgul olmanın mutluluğudur . Kısacası İkigai'miz " yaşama sebebi" ya da "varoluş sebebi"dir , hayatı yaşanmaya değer kılan şeydir.

Emeklilik de neymiş?

yasli-japon.jpg

Sizi bilmem ama emekli olan ve kısa süre sonra hastalanan, hatta ölen insanlarla ilgili çok sayıda hikaye var. "Yapacak hiçbir şeyin olmaması" sizi ne kadar etkileyebilir ?

Viktor Frankl, " İnsanın Anlam Arayışı " adlı kitabında, Nazi toplama merkezinde kaldığı süre boyunca bir amacı olduğunu ve büyük ölçüde bu sayede hayatta kalmayı başardığını anlatıyor . Amacı, psikiyatri üzerine bir taslağı yeniden yazıp onu yayınlamaktı.

Emekli olursak ya da aslında yaşama sebebimiz olmayan bir şey yaparsak kaybolabilecek bu amaç, daha uzun ve daha iyi yaşamanın temel anahtarı olabilir .

Fiziksel, zihinsel ve sosyal refah

Sağlığın üç kısmı vardır : fiziksel, zihinsel ve sosyal refah. Üçünden biri başarısız olursa sağlığımız bozulur. Tüm ağırlığı fiziksel iyiliğe verme eğilimindeyiz, sağlık da bu şekilde kendini gösterir, ancak zihinsel ve sosyal refah da eşit derecede önemli parçalardır.

Yaşlıların yalnızlığı, "işe yaramazlık" hissi ve yaşlandıkça yaşanan tüm olaylar, hayatımızın son yıllarında kırılganlığımızı veya gücümüzü doğrudan etkiliyor .

İkigai'sini bulan ve koruyan kişi avantajlı bir şekilde oynar. Elbette hayat, birçok olayın gerçekleşebileceği bir piyangodur, ancak genel düzeyde, yarın uyanmak için bir amacımızın olması bunu yapmamıza yardımcı olabilir.

Etiketler :