Ihlamurun tüm faydasını uçuran hata! Doğru demleme şekli böyleymiş

Ihlamurun tüm faydasını uçuran hata! Doğru demleme şekli böyleymiş
Kış aylarında uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için ıhlamur çayı öneriyor. Ancak tüm şifasını uçuruyoruz. Doğru ıhlamur demleme yöntemi

Yurdumuzun dört bir yanında bulunan Ihlamur ağacının yaprakları güçlü antioksidanlardan flavonoid içermektedir.

Bu nedenle daha çok kış aylarında görülen soğuk algınlığı, nezle ve gribal enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Ihlamur çayının buharı burun tıkanıklığını açar, sıcak çayı ise boğaz ağrısına ve öksürüğe karşı etkili bir fayda sağlar.

C vitamini deposu olan Limon ile tüketildiğinde bağışıklık sistemini de bir zırh gibi güçlendirir.

Ancak ıhlamur kaynatırken doğru tekniği bilmek gerekiyor. Aksi takdirde tüm faydası uçup gidiyor. Peki ıhlamur nasıl kaynatılmalı?

“Bir bardak kaynar suya bir tutam ıhlamur çiçeği koyulur ve 1-2 dakika kadar kaynatılır. 5-10 dakika demlendikten sonra da süzülüp içilir” Evet doğru tarif bu şekilde.

Çok sayıda kişi ise soğuk suyun içerisine ıhlamurlu koyuyor ve demlikteki suyu öyle kaynatıyor. Bu hata ıhlamurun tüm besin değerini ortadan kaldırıyor.

Bu yüzden önce suyu kaynatıp ardından ıhlamurları ekledikten sonra 2 dakika kaynatmak yeterli oluyor.

BAL EKLENİNCE IHLAMURUN ŞİFASINI İKİYE KATLIYOR

Ihlamur çayınız demlendikten sonra içine 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyin. Soğuk kış günlerinde yakalandığınız grip, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarında ıhlamur balı sizi kısa sürede iyileştirecektir. Kuru öksürüklerde ve balgamlı öksürüklerde tercih edeceğiniz ıhlamur balı öksürüklerinizi kesecek ve boğazınızı da hızlı bir şekilde yumuşatacaktır. Korku ve stresi yok ettiği gibi vücut direncinizi de kış aylarında hastalıklara karşı güçlendirecektir.

İlgili Haberler