Çorbanıza 1 kepçe ekleyin; Çorbanın Lezzetini iki katına çıkaran aşçılık sırrıymış

Çorbanıza 1 kepçe ekleyin; Çorbanın Lezzetini iki katına çıkaran aşçılık sırrıymış
Çorba yaparken çorbayı lezzetlendiren tarif bilgilerini sizlerle paylaşacağız. İşte Türk mutfağının en lezzetli çorbasını yapabilmenizi sağlayan yöntemler

Havalar soğuduğu için kış aylarında daha çok çorba tüketiyoruz. Çorba tüketirken lezzetli olsun istiyorsanız vereceğimiz bu tarif sırlarını denemelisiniz.

Çorbalara yakışan baharatlar;

* Biberiye

* Köri

* Kimyon

* Pul biber

* Zencefil

* Beyaz biber

HANGİ ÇORBAYA HANGİ BAHARAT EKLENMELİ?

*Mercimek çorbası: Kırmızı mercimekle hazırlanan mercimek çorbasına, karabiber, zencefil, kimyon, kırmızı biber, kişniş, zerdeçal ve tarçın gibi aromatik baharatlar eklenmelidir bu baharatlar çorbanın lezzetini artırır.


*Tarhana çorbası: Kış aylarında çokça tükettiğimiz, Tarhana çorbasına Karabiber, nane, pul biber ve kırmızı biber ilave edilirse çorba daha lezzetli hale gelir.


*Ezogelin çorbası: Çoğu zaman mercimek çorbasıyla karıştırılan ezogelin çorbasına ise Pul biber, nane ve tuz eklenir. Bu baharatlar ezogelin çorbasının vazgeçilmezidir.


*Domates çorbası: Kekik, karabiber ve nane domates çorbasına ilave edilebilir.


*Soğan çorbası: Soğan çorbasına en çok taze kekik, kuru kekik ve karabiber ekleniyor.


*Beyran çorbası: Pul biber, kırmızı toz biber, karabiber eklenirse lezzetli hale gelir.


*Pirinç çorbası: Kırmızı pul biber ve nane ilave eklenir.


*İşkembe çorbası ve Kelle Paça çorbası : Kimyon, pul biber, karabiber ve kırmızı toz biber bu iki çorbaya da eklenebilir.


* Balık çorbası: Lezzetini artırmak için tane karabiber, kişniş tohumu, zerdeçal ve tuz ilave edilir.

TAVUK SUYU KULLANIN

Bazı çorbaları yaparken lezzetli olması için tavuk suyu ekleriz. Ancak marketlerde satılan tavuk suyundan eklemeyin. 1 adet tavuk budunu kaynatın ve bu tavuk budundan elde edeceğiniz bir kepçe tavuk suyunu çorbanıza su ilave ederken kullanın. Çorbalarınız çok daha lezzetli hale gelecektir. Bu taktiği kelle paça ve işkembe çorbası yaparken kullanmanıza gerek yoktur.

İlgili Haberler