Altın renginde çıtır çıtır patates kızartması için yeni teknik.. Usta aşçılar bu işi biliyor

Altın renginde çıtır çıtır patates kızartması için yeni teknik.. Usta aşçılar bu işi biliyor
Çıtır çıtır patates kızartması yaparken işinize yarayacak harika bir teknik. Bu yöntemle patatesler altın sarısı olacak.. Çıtır çıtır patatesler için bilmeniz gereken aşçılık sırları.

Patates kızartmasını çıtır çıtır yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Sadece küçük bir mutfak tüyosu sayesinde kızartmış olduğunuz patates çok lezzetli olacak.

Restoranlarda servis edilen patates kızartmaları genelde çok lezzetli oluyor. Bu tarif sayesinde sizlerde çıtır çıtır patates kızartabilecekseniz.

Hazırsanız başlayalım;

Gerekli malzemeler,

4 adet orta boy kızartmalık patates
2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Tercihe göre 1/2 çay kaşığı kuru baharat karışımı

Mükemmel patates kızartmasının yapılışı

* Üzerlerini fırçaladığınız kızartmalık patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını incecik soyun.

* Büyük dikdörtgenler halinde kestiğiniz patatesleri, uzunlamasına doğrayıp parmak şeklinde patatesler hazırlayın.

potato-fries-6323202-960-720.jpg

* Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin.

* Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.

* Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişirin.

* Yağını süzdürdüğünüz patatesleri kağıt havlu serili servis tabağına alın. Yağın altını kapatın. Patatesleri soğuması için bekletin. Arzuya göre bu esnada onları toz baharatlarla çeşnilendirin.

french-fries-6208782-960-720.jpg

* Ön pişirme işleminden geçen ve soğuyan patatesleri bu sefer gerçekten kızdırdığınız sıvı yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Tuz ilavesiyle son lezzetini kattıktan sonra çıtır çıtır sevdiklerinizle paylaşın.

İlgili Haberler