2023 yılında burçları nelerin beklediği tek bir cümle ile özetlenecek olursa…

2023 yılında burçları nelerin beklediği tek bir cümle ile özetlenecek olursa…
Astroloji, Kabala ve psikolojiyi bir araya getirdiği kitapları birçok dile çevrilmiş olan Gahl Eden Sasson dünyaca ünlü bir astrolog ve eğitmen. 2023 astroloji gündemi, bizi bekleyen retrolar, tutulmalar ve gezegenlerde yaşanacak büyük değişimler üzerine bilgilerine baş vurduk.Burcunuzun neleri beklediğini öğrenmek için okumaya devam edin!

2023’te yukarıda çok fazla hareket ve değişiklik var yani bir burçtan diğerine hareket eden birçok gezegenimiz olacak. Gezegenler arketiplerini değiştiriyorlar. Bunu hükümetlerin değişmesine benzetebiliriz. 2050 yıl sonra ilk defa Mart 2023’te Kova burcuna geçiş yapan Plüton’umuz var. Ayrıca her 30 yılda bir değişen Satürn, Mart ayında Balık burcuna geçiyor. Mayıs ayında Jüpiter Koç burcundan Boğa burcuna geçiyor. Temmuz ayında Boğa’dan Koç’a hareket eden Kuzey Düğümü’müz var. Kısaca burçlar arasında hareket eden birçok gezegen var. Gökyüzünde bu olduğunda, burada da çok fazla hareket olacağı anlamına geliyor. Hem kişisel hayatlarımızda hem de küresel ölçekte.

Aynı zamanda -ölümün ve dönüşümün efendisi- Plüton da Kova burcuna ilerliyor. Bu değişim oldukça dramatik olacak çünkü en son Fransız Devrimi ve Amerikan Anayasası’nın yazılması, Sanayi Devrimi’nin dünyaya yayılması yani akılcılık çağının başlaması sırasında yaşanmıştı. İnsanlık için çok güçlü bir geçiş zamanıydı. Aynı enerji şu anda da var! O zamanlar bütün tema özgürlükle ilgiliydi. Şu anda İranlı kadınların protestolarına baktığımızda bir tür bağlantı görebiliyoruz. Toplumsal hareketlere aynı tema hakim: “Biz, insanlar!”

2023’te kesinlikle bir “hareket etme” hissi var. Önemli değişiklikler yaşanacak. Ayrıca bizim içimizde, sadece dış siyasette değil kendi iç politikalarımızda da olup bitenler var. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz değişiyor. İçimizde aynı yenilikçi, başkaldıran enerji var. 2023 dalgalı suların üzerinden geçtiğimiz bir köprüye benzeyecek.

2008’de, küresel durgunluğun tam başlangıcında, Plüton Oğlak burcuna geçti. Oğlak çok geleneksel bir burçtur. Enerjisi kurallar, sistemler ile ilgilidir, oldukça muhafazakardır. Bu enerji nedeniyle tüm dünyada sağa, milliyetçiliğe, geleneklerle ilişkilendirilen sistem ve kurallara bir eğilim vardı.

Şimdi Plüton Kova burcuna geçecek. Teknolojinin, özgürlüğün, yeniliğin, demokrasinin burcuna. 2044’e kadar da Kova’da kalacak. Önümüzdeki bir buçuk yıl içinde ülkelerin, insanların, kurumların içinde sağ ve sol arasında gidip gelen çok fazla değişim göreceğiz. Bunun nedeni Plüton’un Haziran ayına kadar Kova’da kalıp daha sonra yeniden Oğlak burcuna geçecek olmasıdır. Plüton çok yavaş hareket eden bir gezegen. Bu yavaş hareketi nedeniyle 2024’ün sonuna kadar Oğlak-Kova arasında bir süre gidip gelecek. İşte tam da bu yüzden 2023 yılında bir köprüden geçiyoruz gibi hissettirecek. Aynı his İstanbul’da köprüden geçerken de yaşanıyor. Köprülerin hiçbiri ne Asya yakasında ne de Avrupa yakasında. Onlar sadece birer köprü! Bir ayağı Asya’da, diğeri ise Avrupa’da. Plüton için de durum aynı olacak. Bir ayağı Oğlak burcunda bir ayağı da Kova burcunda kalacak. Bir yanda muhafazakar enerji diğer yanda modern, küresel ve yenilikçi bir enerji olacak.

Plüton astrolojide başkalarının parasını, bankacılık sistemini ve yatırımlarını yönetir. Plüton tam Oğlak burcuna geçtiğinde Lehmen Brothers olayı yaşandı ve büyük durgunluk başladı. Plüton Kova burcuna geçerken dikkatinizi kripto para birimlerine çevirin. FTX ile ilgili tüm skandal tam da tutulmanın gerçekleştiği anda gerçekleşti; 8 ve 9 Ekim. O tutulmada Ay 16 derece Boğa burcundaydı. Teknoloji alanındaki problemleri gerçekten alevlendirdi. 20 Nisan, 5 Mayıs, 14 ve 28 Ekim 2023′te de çok benzer bir enerjiye sahip olacağız.

2023’ün ana temaları neler?

Ana temalar değişim ve hareket olacak. İki burç için 2023 çok önemli: Koç ve Boğa. Bu yıl her ikisi de gündemde olacak. Jüpiter -şans gezegeni- Mayıs ortasına kadar Koç burcunda kalacak ardından yıl sonuna kadar kalmak için Boğa burcuna geçecek. Jüpiter bir burçtayken o burca güç verir. Aynı zamanda başarılı olmak için bizlerin de daha çok bu burçlar gibi davranmamız gerektiğine işaret eder.

Yılın ilk yarısında harekete, aksiyona geçmeye, ilk adımı atmaya, girişimlere ve liderliğe daha çok odaklanmalıyız. 25 Ocak – 20 Nisan 2023 tarihleri arasında hiçbir retro yok. Yeni yıl kararlarımız üzerinde çalışmak, manifestation yapmak, hedeflerimizi gerçekleştirmek için harika bir zaman olacak! Mayıs ayından sonra Jüpiter Boğa burcunda olacak ve bu pozisyonu bize maddi açıdan yardım edebilir. Odağımıza sanat, tasarım, öz değer, finans, doğa ve bunlarla olan ilişkimiz gelebilir.

Kuzey Düğümü, derslerimizi almak için topluca odaklanmamız gereken konum, 13 Temmuz 2023’e kadar Boğa burcunda kalmaya devam edecek. Yani Boğa burcuna dair konular; kendi değerimiz, paramızın değeri, nelere inandıklarımız konusunda önemli dersler öğrenmeye devam edeceğiz. Kuzey Düğümü her 19 yılda bir burç değiştirir. Temmuz ayında da Kuzey Düğümü Koç burcuna geri dönecek. Bu dönemde Koç burcuyla ilgili dersler öğreneceğiz; başlangıç, bir şeyler yapmak, ilerlemek, tohumları atmak, gücü yaratmak.

Hangi gezegenler ne zaman retro hareket yapacak?

Mars, 2022 Aralık ayının sonundan 2023 Ocak ayının ortasına kadar retroda olacak. Herhangi bir ameliyat geçirmek, herhangi bir çatışma başlatmak için en iyi zaman değil.

Venüs, 22 Temmuz’dan 5 Eylül’e kadar retroda olacak. Evlenmek, nişanlanmak, ortaklıkla ilgili imzalar atmak için uygun bir zaman değil.

Merkür ise 2023 yılında 3 kez retro hareket yapacak.

Venüs retrosuna ve tutulmalara karşı her daim dikkatli olmakta fayda var. 2023’te tutulmalar 20 Nisan – 5 Mayıs ve 14 – 28 Ekim döneminde etkili olacak. Özellikle 23 Ağustos ve Eylül başı arasındaki dönemde temkinli olmak gerekebilir çünkü hem Venüs hem de Merkür retroda olacak.

2023 yılında burçları nelerin beklediğini tek bir cümle ile özetlenecek olursa…

Koç: Hayatı akışa bırakmaya, onları geride tutan bağları koparmaya, ihtiyaç duymadıklarını hayatlarından çıkarmaya odaklanacak. Aynı zamanda sezgileri güçlenebilir, mistik inançlar ve geçmiş yaşamlardan hatıralar su yüzüne çıkabilir.

Boğa: Topluluklara, insanlara, gruplara, organizasyonlara odaklanacak. Arkadaşları, şirketler, devlet ile ilişkilerinde önemli değişiklikler olacak.

İkizler: Her şeyden çok kariyerine odaklanacak. Baba yani otorite figürleri ile ilişkiler önem kazanabilir.

Yengeç: Seyahate çıkmaya, öğrenmeye ve öğretmeye, ders çalışmaya, maceralara atılmaya odaklanacak.

Aslan: Cinselliğe, samimiyete, dönüşümlere, yatırımlara, tutkuya ve kişisel gelişime odaklanacak.

Başak: İlişkilere ve ortaklıklara odaklanacak. Evlilikler söz konusu olabilir.

Terazi: Sağlığa, beslenme düzenine, rutinlere odaklanacak.

Akrep: Aşka, aileye, yaratıcılığa, mutluluğa odaklanacak. Çocuk sahibi olmak için güzel bir yıl!

Yay: Ev ve aileye odaklananacak. Toprak ile ilgili alım-satımlar, ev değişimleri, dekorasyon değişiklikleri söz konusu olabilir.

Oğlak: Finans, iş dünyası, sözleşmeler, yazılı verilen sözler, kardeşler ile ilişkilere odaklanacak.

Kova: Yeteneklerine, öz değerine, para ve değerleri ile olan ilişkisine odaklanacak.

Balık: Büyük değişiklikler yapmak için üzerinde büyük bir baskı hissedebilir. Yaşam yolunu, hedeflerini, beslenme şeklini, rutinlerini dönüştürmeye odaklanacak.

Kaynak:

Etiketler :