Bu yıl en çok onları konuştuk: İşte yılın magazin olayları

Bu yıl en çok onları konuştuk: İşte yılın magazin olayları
2022 yılının sonuna geldik. Bir yıl daha su gibi geçti. Tabi zaman geçerken magazin dünyası da boş durmadı. Gazete, dergi, televizyon/radyo kanalları ve internet haber sitelerinde 2022 yılı boyunca bir çok magazin konusu konuşuldu. Sizler için 2022'de yaşanan magazin olaylarının bir kısmını derledik.

Magazin dünyası her yıl olduğu gibi bu yılı da hareketli geçirdi. Ancak bazı şeyler hafızalarda öyle bir yer edindi ki, deyimi yerindeyse 2022'ye damga vurdu. İşte 2022 yılının en çok konuşulan magazin başlıkları…

Bülent Ersoy

133289.jpg

Sanatçı Bülent Ersoy'un Anıtkabir'i ziyaret ettiği görüntüler sosyal medyaya damga vurmuştu. Bülent Ersoy'un yağmur altında tekerlekli sandalyeyle gittiği Anıtkabir'de, bir askerin şemsiyeyle kendisine eşlik etmesi büyük tepki toplamıştı.

Söz konusu görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanlığı(MSB), Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Bülent Ersoy'a üniformalı bir subayın şemsiye tutarak eşlik etmesiyle ilgili inceleme başlatmıştı.

MSB’nin başlattığı inceleme sonuçlanmış ve Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert ile şemsiye tutan Üsteğmen rütbesindeki takım komutanının görevden alındığını açıklanmıştı. Ayrıca Albay Sert’in Hakkâri’ye atandığı öğrenilmişti.

Johnny Deep

151188.jpg

Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e açtığı iftira davası yılın en ses getiren olaylarından biri oldu. Karayip Korsanları filmindeki rolüyle dünya çapında üne kavuşan Depp, gazetedeki yazı nedeniyle eski eşine 50 milyon dolarlık dava açmış, buna karşılık Heard'ün avukatları da Depp'e 100 milyon dolarlık karşı davayla cevap vermişti.

ABD medyasının yakından takip ettiği mahkeme sürecinde Heard, Depp'in kendisine defalarca cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti. Buna karşılık Depp, Heard'a asla vurmadığını, taciz iddialarının uydurma olduğunu ve aslında Heard'ün kendisine defalarca fiziksel saldırıda bulunduğunu savunmuştu.

Herkesin mahkeme sonucunu dört gözle beklediği davanın galibi ise Johnny Depp olmuştu. Depp’e 10 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi gereken Amber Heard ise dava esnasında sergilediği tavırları, Depp'in kendisi hakkında sunduğu çarpıcı açıklamalar ve davanın peşini bırakmadığını gösteren adımlarıyla bu sene Google'ın en çok aranan ismi olmayı da başardı.

Ayrıca Johnny Depp ve Amber Heard davası film olacağı duyuruldu. Johnny Depp ve Amber Heard davası, 'Hot Take: The Depp/Heard Trial' adıyla Tubi'de gösterime gireceği belirtildi.

Mahkemeden 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' kararı

neset-ertas.jpg

Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın ailesi, Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle yapımcı Mustafa Uslu'ya dava açmıştı. mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girmesi beklenen filmin ve fragmanının yayınlanmamasına karar vermişti. Ertaş’ın ailesi kararı alkışlayarak kutlarken yapımcı Uslu, "Babalarının filmini yasakladılar onu alkışlıyorlar" diyerek salonu terk etmişti.

Kraliçe II. Elizabeth

121739.jpg

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 8 Eylül 2022’de yaşamını yitirmişti.

Yaklaşık bir asra tanıklık eden 96 yaşındaki Kraliçe, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Kraliçe'nin ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı oldu.

Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm nedeni olarak 'yaşlılık' bilgisi yer almıştı. Ayrıca Kraliçe'nin İskoçya Aberdeenshire'daki Balmoral Kalesi'nde saat 15.10'da hayatını kaybettiği kaydedilmişti.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze töreni Londra’da devlet başkanları ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ülkenin resesyona gittiği konusunda uyardığı, enflasyonun yükseldiği ülkede, cenaze törenine yaklaşık 8 ila 9 milyon sterlin harcandığı belirtiliyor. Ancak hükümet henüz resmi bir rakam açıklamış değil.

Kraliçe II. Elizabeth için Londra’nın merkezindeki Westminster Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Töreni, Westminster Kilisesi’nin Rahibi David Hoyle yönetti. Başbakan Liz Truss ve İngiltere’nin yarı sömürgeleri olan İngiliz Uluslar Topluluğu Genel Sekreteri Patricia Scotland, kutsal metinlerden okumalar yaptı. Kilisedeki devlet törenine 2 bin kişi katıldı.

Onlarca ülkenin devlet başkanları ve temsilcileri otobüslerle bölgeye taşınıyorken ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden’ın özel araçları ve korumalarıyla törene katılması dikkat çekti.

Demet Akalın

demet-akalin-begenmedigi-sampanyayi-garsonun-basindan-asagi-doktu.webp

Şarkıcı Demet Akalın, sahne aldığı bir mekanda kendisine getirilen şampanyayı beğenmeyip yanındaki kişinin başından aşağı dökmüştü. Sosyal medyada büyük tepki çeken olayın ardından garson olduğu iddia edilen Murat Yaşar "Onur duydum" diyerek yaşananları anlatmıştı. Ayrıca Yaşar'ın garson değil, işletme müdürü olduğu ortaya çıkmıştı.

Kanye West

180929.jpg

Yahudi karşıtı ırkçı ifadeler kullanan ve bu yüzden hem birçok markayla iş birliği fırsatını yitiren hem de Twitter hesabı kapatılan Kanye West, şüphesiz yılın en çok konuşulan isimlerinden oldu.

Ayrıca Adidas, Kanye West'in markanın çalışanlarına porno izlettiği ve eski eşi Kim Kardashian'ın müstehcen görüntülerini göstermesi de dahil olmak üzere ünlü rapçi hakkındaki bir dizi uygunsuz davranış iddiasına inceleme başlatacağını duyurmuştu.

West, yayınladığı bir videoda da 2024 yılında başkanlık için aday olacağını duyurmuştu.

Tarkan

305613926-4250840595040542-7968505295059450623-n.jpg

Megastar Tarkan'ın yayınlanan şarkısı 'Geççek' sosyal medyanın gündemine oturmuş. Şarkıda geçen sözler nedeniyle hedef alınan Tarkan'a binlerce destek mesajı yağmıştı.

Şarkı 24 saatini doldurmadan YouTube'da yaklaşık 3 milyon izlenmeye ulaşmıştı.
Şarkıda geçen “Geldiği gibi gitçek, her şeyin sonu var bu çile de bitçek, hadi yeter artık fena bunaldık, düş babam artık düş yakamızdan” sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Sözlerin iktidara gönderme olduğunu belirten AKP’li isimlerin Tarkan’ı hedef göstermesinin ardından sosyal medyada #TarkanYalnızDeğildir etiketi kullanılmıştı.

Will Smith

of21fmyo-u2on5gfcrtyhw.webp

Will Smith, Oscar töreninde eşi ile ilgili espri yapan komedyen Chris Rock'a attığı tokatla günlerce konuşuldu. 53 yaşındaki oyuncu, 28 Mart'ta yapılan törende Chris Rock'ın sahnede eşi Jada Pinlett-Smith'in saçlarının dökülmesiyle ilgili bir şaka yaptıktan sonra yerinde fırlayarak milyonların gözü önünde komedyene vurmuştu. Tokat, tüm dünyada gündem olmuştu. Smith, olayın ardından Instagram üzerinden bir özür mesajı yayınlamıştı.

Pınar Deniz

pinar-deniz.jpg

Yargı dizisindeki 'Ceylin' karakteriyle 48. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görülen Pınar Deniz'in törendeki konuşması sosyal medyada gündem olmuştu.

Sinema, televizyon ve müzik dünyasının önemli isimlerine verilen Altın Kelebek Ödülleri'nin 48'incisi 4 Aralık Pazar akşamı düzenlenmişti.

Törende 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' Pınar Deniz'e gitti. Ödülünü almak için kürsüye çıkan Deniz'in konuşması ise sosyal medyada dalga konusu olmuştu.

Deniz "İzlediğim filmde, para yüzünden çocukları katlediyorlardı. Ve ben bundan çok etkilendim, sabahlara kadar ağladım, hızımı alamadım metroda arkadaşıma şunları söyledim; benim bu dünyayı kurtarmam lazım, insanlara yardım etmem ve onlara dokunmam lazım dedim. Ve tam olarak bu duygu beni oyuncu yaptı. Teşekkür ederim" dedi.

Sosyal medya kullanıcıları ise Deniz'in bu sözlerini tiye almıştı. Bir kullanıcı, "Çok saçmaydı ya, izlerken utandım" yorumunda bulunmuştu. Deniz'in sözleri gündemdeki yerini korurken; AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent'ten ‘Haluk abisi olarak ben Pınar’a inanıyorum’ diyerek genç oyuncuya destek gelmişti.

Nusret

nusret.jpg

Et tuzlama hareketiyle dünyaca ünlü olan Nusret Gökçe, Dünya Kupası'nda da sahadaydı. Nusret Gökçe Messi'nin peşinden koştu, oda yetmedi kupayı tokatladı.

Kendine has tuz serpme hareketiyle ününü ülke sınırları dışına taşımayı başaran ve dünyanın çeşitli yerlerinde restoran açan Nusret Gökçe, Dünya Kupası'nın kazananını belirleyen Arjantin-Fransa maçında da sahadaydı. Nusret, Angel Di Maria'yla fotoğraf çektirdi, kupayla poz verdi. Bu da çok uzun süre konuşulan konulardan biri oldu.

Gökçe, Angel Di Maria'nın kupayla sevinç yaşadığı anlarda simge hareketi haline gelen 'Vaovv'unu patlattı.

Sezen Aksu

134158.jpg

Türk müziğine sayısız eser bırakan isimlerden biri olan Sezen Aksu 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısındaki 'Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e...' sözleri nedeniyle bir çok sosyal paylaşım sitelerinde hedef gösterilmişti. Bu olay çok uzun bir süre konuşulmuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :