YAŞ toplantısı sona erdi: Yeni Kuvvet Komutanları belli oldu

YAŞ toplantısı sona erdi: Yeni Kuvvet Komutanları belli oldu
Yaklaşık dört saat süren Yüksek Askeri Şura sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararları imzalamasının ardından sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. İşte TSK'nın yeni yönetim kademesi...

Yaklaşık dört saat süren Yüksek Askeri Şura Toplantısı kararları açıklandı. Üç Kuvvet Komutanı da emekli edilerek yerlerine yeni isimler geldi. İşte O isimler...

YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayında basın toplantısı düzenleyen Kalın şu açıklamaları yaptı:

"30 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

6 General ve Amiral üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 159 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı. 30 ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; Kara Kuvvetleri Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal görev sürelerini tamamlamışlardır. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler

Deniz Kuvvet Komutanı Kora.Adnan Özbal

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz

YAŞ kararlarıyla ilgili diğer kararlara ilişkin ayrıntılar Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanacaktır."

YAŞ'tan yapılan resmi açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı.

"02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz"

9 Albay ne oldu?

YAŞ açıklamasında 168 albayın görev süresinin 2 yıl uzatıldığı belirtilirken İbrahim Kalın bu sayınını 159 olduğunu söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay 2. Başkanı olan Org. Yaşar Güler, geçen yılki YAŞ toplantısından sonra Jandarma Genel Komutanı olarak atanmıştı. Yaşar Güler, emekli edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın yerine getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler’in, 2019'da görev süresi dolacak olan Orgeneral Hulusi Akar'ın yerine Genelkurmay Başkanı olacak en güçlü isim oldu.

Jandarma Genel Komutanı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeye karşı en net tavrı sergileyen ve Genelkurmay Başkanlığına vekalet eden Org. Ümit Dündar'ın ise Jandarma Genel Komutanı olduğu gelen bilgiler arasında. Bu atamaya göre Orgeneral Ümit Dündar'ın Yaşar Güler gibi Genelkurmay Başkanı olmasının da önü açılmış oldu. Jandarma Genel Komutanı artık eskisi gibi YAŞ kararlarına göre atanmıyor. İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı, Bakanın atamasıyla atanıyor.

Etiketler :