Yandaş yazar bile tepki gösterdi! "Kâbe'de kadın erkek bir arada namaz kılarken, kadınlara ait üniversite istemek neden?"

Yandaş yazar bile tepki gösterdi! "Kâbe'de kadın erkek bir arada namaz kılarken, kadınlara ait üniversite istemek neden?"
Yeni Şafak yazarı, ssyal medyada kadınlar için üniversite talebine yönelik olarak başlatılan kampanyaya tepki gösterdi.

Sadece kadınların girebileceği bir üniversite talebinin sosyal medyada yer bulması yandaş mahalleyi de karıştırdı. Yeni Şafak yazarı Yaşar Taşkın Koç, "Kabe’nin etrafında kadın erkek çocuk yaşlı her milletten insanın yanyana ibadet edebilmesi, kadınların sizin önünüzde namaza durabilmesi fakat hemen dışarıda, caddede otomobil sürmelerinin yasak olmasındaki çelişki" dedi.

Sosyal medyada kadınlar için üniversite talebine yönelik olarak başlatılan kampanyaya da değinen Koç, "Gece gece kız çocukları için bir üniversite talebi twitterda birinci sıraya oturuyor. Talep kadar itirazlar da yükseltiyor 'hashtag'i. ‘Bu da nerden çıktı acaba’ diye düşünüyorum? Bir cevap bulamıyorum. Olabilir, böyle bir talep de gelebilir ama bunun aşırı şahsi bir şey olup olmadığı koca bir üniversite açılacaksa netleştirilmeli. Gerek kendi tarihimiz gerek Anadolu’daki töreler gerek Cumhuriyet boyunca üniversite eğitiminin kendi geçmişi 2017 Ağustosunda bu isteği “nerden çıktı şimdi” diye dudak bükerek karşılamamıza sebep oluyor" ifadesini kullandı.

Etiketler :