Yandaş kalemden çok konuşulacak yazı: Böyle giderse AKP iktidardan düşer!

Yandaş kalemden çok konuşulacak yazı: Böyle giderse AKP iktidardan düşer!
Habertürk yazarı, Erdoğan'ın ''Parasını kaçıranlar var, izin vermeyiz'' sözlerine değindi.

AKP'nin gidişatına ilişkin yandaş bir kalemden uyarı yazısı geldi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP'nin bazı kriterlere dikkat etmediği takdirde iktidardan düşeceği yorumunda bulundu.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı, Habertürk'teki köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Parasını kaçıranlar var, izin vermeyiz'' sözlerine değindi.

Alçı şöyle yazdı:

"Cumhurbaşkanı’nın parayı burada kazanıp yurtdışına çıkaran ve orada hayat kurmaya hazırlanan işadamlarına sitemini çok iyi anlıyorum. Türkiye olarak zor ve kuşatılmış bir dönemden geçiyoruz ama hâlâ bu ülke kadar kazançlı bir piyasa dünyada çok az. Bunu önemli ekonomistler de söylüyorlar. Öte yandan bırakın sermayenin kaçmasını, bilakis ülkemize daha çok sermaye ve servet sahibinin gelmesine ihtiyacımız var. Onun da formülü belli: Bir ülkede sermayeyi ne kadar rahatlatır, ona ne kadar güven verirseniz, o ülke o kadar çabuk zenginleşir. Nerede sermayeye güven verilmez, aksine hor görülür ve cezalandırılırsa o ülke yoksul ve perişan kalır. Sermayenin güvensizlik ortamı içinde olduğu ülke sefalete mahkûm olur."

"İKTİDARDAN DÜŞER..."

"Türkiye ve özellikle İstanbul, yatırımcılar için bir finans cenneti haline gelmek zorunda. Aksi halde Türkiye freni boşalmış kamyon gibi duvara çarpar ve AK Parti de iktidardan düşer. Bu ülkenin en büyük ihtiyaçlarından biri, dışarıdan servet ve sermaye transferi."