Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara'da
Putin Ankara'da. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı Esenboğa Havalimanına indi. Putin Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.MASADA HANGİ KONULAR VAR?Kremlin'den yapılan  açıklamaya göre, Putin ve Erdoğan,...

Putin Ankara'da. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağı Esenboğa Havalimanına indi. Putin Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Kremlin'den yapılan  açıklamaya göre, Putin ve Erdoğan, Ankara'daki görüşmelerinde Suriye krizinin siyasal çözümü için atılabilecek adımları ele alacak. Putin ve Erdoğan ayrıca, Suriyeli muhalif gruplar ve hükumet yetkililerini bir araya getirmeyi planladığı bir toplantı olan Ulusal Diyalog Kongresi hazırlıklarını da görüşecek.

PUTİN'DEN ORTADOĞU TURU...

Putin'in Ankara'da Erdoğan'la görüşmesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ardından bölgede gerilimin devam ettiği bir döneme denk geliyor. Bu nedenle Ankara'da iki liderin, Trump'ın bu adımını da ele almaları bekleniyor. Putin Ankara'ya gelmeden önce Suriye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Hmeymim'de Rus askerlerinin bulunduğu üssü ziyaret etmişti. Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir görüşme de gerçekleştirmişti. Putin, Suriye'ye gerçekleştirdiği bu beklenmedik ziyaretin ardından da Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmüştü.

Etiketler :