Vize krizi bitti! ABD'ye vize başvurularında 'sınır' kalkıyor, normale dönülüyor

Vize krizi bitti! ABD'ye vize başvurularında 'sınır' kalkıyor, normale dönülüyor
ABD İstanbul Başkonsolosluğu, yarından itibaren vize işlemlerinde normale dönüyor. Daha önce başvuru yapan toplamda 500 kişiye gün verildi. Günlük 100 civarında vize görüşmesi yapılması bekleniyor.

ÖZEL HABER: CAN COŞKUN

6 Kasım'da sınırlı ölçüde başlayan Amerika Birleşik Devletleri'ne vize başvurularında yeni bir gelişme daha yaşandı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun Pazartesi'den itibaren vize işlemlerindeki 'sınırlı' uygulamayı kaldırarak normale döneceği öğrenildi.

Sarıyer'de bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda Pazartesi gününden itibaren günlük 100-150, toplamda ise 500'den fazla kişiye vize için randevu günü verildiği ortaya çıktı. Vize randevusu verilen vatandaşların, krizden önce başvuru yapanlar olduğu, yarından itibaren ilk kez başvuru yapanlara ise 2018 sonrasına randevu verileceği öğrenildi. Birikmiş çok sayıda randevu olduğu için yeni başvurulara verilecek günün 2018 Mart'ını bulabileceği tahmin ediliyor. Bu son gelişmeyle birlikte ABD, 6 Kasım'da başlattığı öğrencilik ve sağlık gerekçesiyle vize verme işlemini genişleterek normale dönüyor.

Alınan bilgiye göre; yarın mesai saatlerinden itibaren öğrenci olsun olmasın, sağlık problemi aranmaksızın geçmişte yapılan tüm başvurulara vize randevusu verilerek görüşmeler başlatılacak.

ABD'nin ilk adımda, daha önce vize başvurusu yapan çok sayıda kişiye randevu verdiği ve İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının Pazartesi gününden itibaren eski çalışma sistemine dönerek tam mesai yapacakları öğrenildi.

NE OLMUŞTU? 

Yaşanan vize krizinin ardından ABD ile Türkiye karşılıklı olarak önce vizeleri kaldırmış, ardından öğrencilik ve sağlık gibi özel gerekçelerle başvuru yapanların vize görüşmeleri yapılmıştı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği 6 Kasım'da yaptığı açıklamada, öğrenciler ile sağlık ve insani nedenlerle aciliyeti olan seyahatler öncelikli olmak üzere Ankara ve İstanbul'da tüm göçmen olmayan vize hizmetlerinin sınırlı ölçüde yeniden açıldığını duyurmuştu.

Etiketler :