Vicdan ve Adalet Nöbeti Yoğurtçu Parkı'ndaki son gününde

Vicdan ve Adalet Nöbeti Yoğurtçu Parkı'ndaki son gününde
İstanbul’da 6 gündür devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti bugün Van’a taşınacak. Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak açıklamayla nöbet devredilecek.

İstanbul’un Kadıköy ilçesi Yoğurtçu Parkı’nda Salı günü başlayan Vicdan ve Adalet Nöbeti bugün sonlanıyor. Nöbeti akşam saatlerinde Van’a devredecek olan HDP’li milletvekilleri ve partililer dün gün boyu yoğun geçen ziyaretlerin ardından 6 gündür süren nöbeti değerlendirdi.

Değerlendirmelerin ve tartışmaların sonucunda engel ve ablukaya rağmen İstanbul nöbetinin amacına ulaştığı ve sıranın Van’da olduğu taspiti yapıldı.

Nöbetin 6. günü de çevre temizliği, sabah sporu ve kahvaltı ile başladı. Nöbetin ilk ziyaretçileri de alana gelmeye başladı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda bugün saat 18.00’de yapılacak olan kitlesel açıklamayla nöbet Van'a devredilecek.

DEMİRTAŞ'TAN VİCDAN VE ADALET NÖBETİ MESAJI

Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinden Vicdan ve Adalet Nöbetine mesaj gönderdi. Demirtaş'ın mesajını nöbet alanında HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım okudu.

Mesajında ağır faşizan baskıların ve hukuk dışı uygulamaların sürdüğü bir dönemde başlayan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni kutlayan ve başarılar dileyen Demirtaş, cesareti ön plana çıkarmanın acil bir gereklilik olduğunu söyledi. Direnişin küçüklüğüne, büyüklüğüne, kitleselliğine, tekilliğine bakılmaksızın, kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi önemlidir." diyen Demirtaş, toplumun her kesimini  HDP’nin başlatmış olduğu, faşizme karşı cesareti ve birlikte mücadeleyi esas alan bu anlamlı nöbetle dayanışmaya davet etti.

AKP-MHP ittifakını 'faşist blok' olarak tanımlayan Demirtaş "Bu faşist blok, Türkiye toplumunu kendi içinde iyice bölmekte, param parça etmektedir." ifadelerini kullandı ve "Bizi Türkiye’de bir arada tutacak şey, Türklüğümüz ya da Kürtlüğümüz değildir; Aleviliğimiz ya da Sünniliğimiz değildir; sağcılığımız ya da solculuğumuz değildir. Eşitliği, adaleti, özgürlüğü ve barışı sağlayacak güçlü bir demokrasi ancak bizi bir arada tutabilir." dedi. Selahattin Demirtaş'ın Edirne F Tipi Cezaevinden Vicdan ve Adalet Nöbetine gönderdiği mesaj şöyle:

"Çok değerli mücadele arkadaşlarım, sevgili dostlar;

Ağır faşizan baskıların ve akıl almaz hukuk dışı uygulamaların kesintisiz yaşandığı bir dönemde başlatmış olduğunuz 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' eyleminizi kutluyor, başarılar diliyorum.

Faşizmin öncelikli ihtiyacı toplumun her kesiminde korku iklimi yaratmaktır. Bu nedenle faşizme karşı ideolojik mücadeleyi yok saymadan, cesareti ön plana çıkarmak acil bir gerekliliktir.

Etiketler :