Venezuela da Wikipedia'ya erişimi engelledi

Venezuela da Wikipedia'ya erişimi engelledi
Sivil toplum girişimi NetBLocks Wikipedia'nın, Maduro yerine muhalefet liderinin devlet başkanı olarak geçmesi nedeniyle Venezuela'da erişime engellendiğini bildirdi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Venezuela'nın Wikipedia'yı Devlet Başkanı olarak Nicolas Maduro yerine muhalefet lideri Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak gösteren sayfa nedeniyle engellediği bildirildi.

İsraillli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre internetteki kısıtlamaları takip eden Sivil toplum girişimi NetBLocks, Venezuela'nın en büyük telekomünikasyon şirketi CANTV 12 Ocak itibariyle Wikipedia'ya bütün dillerde erişimi engellediğini belirtti.

NetBLocks "Wikipedia ve başka hizmetlere ülkedeki 150 farklı noktadan farklı internet hizmet sağlayıcıları üzerinden 60 bin kez yapılan giriş denemeleri" ile engellemenin fark edildiğini belirtti.

Türkiye 'de yaklaşık iki sene önce yasaklandı

Wikipedia'ya erişim Türkiye'de Nisan 2017'de engellenmişti. Yasağa gerekçe olan içeriklerde Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşı başlatan taraflardan biri olduğu ve terör örgütlerini desteklediği iddia ediliyordu.

Etiketler :