Venezuela altınlarını Türkiye’de işliyor

Venezuela altınlarını Türkiye’de işliyor
Venezuela Maden Bakanı Victor Cano ABD yaptırımlarından dolayı ülkenin altınlarını İsviçre yerine Türkiye'de rafine ettiğini açıkladı.

Reuters’ın haberine göre; Venezuela maden bakanı uluslararası yaptırımlardan dolayı altınlarını İsviçre yerine artık Türkiye'de rafine ettiklerini söyledi. Venezuela Maden Bakanı Victor Cano yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Venezuela Merkez Bankaları arasında bir anlaşma yapıldı. Bu ticareti müttefik ülkelerle yapıyoruz, hayal edin altınımızı İsviçre'ye göndersek ve yaptırımlardan dolayı altınımızı orada tutsalar ne olurdu” diye konuştu.

9.1 TON ALTIN ALINDI

Bakan hangi Türk şirketleri aracılığı ile Venezuela altınının Türkiye'de lisanslandığını açıklamadı. Fakat hükumetin bu sene küçük madencilerden 9.1 ton altın aldığını söyledi. Altın Türkiye'de rafine edildikten sonra Venezuela'ya geri gönderiliyor ve ülkenin merkez bankası envanterine katılıyor.

Venezuela merkez bankası birkaç yıldır ülkenin güneyindeki altın madencilerinden küçük miktarlarda altın satın alıyor ve zayıflayan uluslararası rezervlerini desteklemek için kullanıyor.

ABD GEÇEN SENE YASAKLADI

ABD geçen yıl insan hakları ihlallerinden dolayı Venezuela'ya ticari yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. ABD kendi ülkesinin yatırımcılarını Venezuela devlet tahvili satın almaktan da men etmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD yaptırımlarını ‘ekonomik savaş' olarak nitelendiriyor. Maden bakanı söz konusu altın işleminin kaçakçılık olmadığını belirtti.

Etiketler :