Zam tepkisini düşürme girişimi: 3 ay elektiriğe zam yokmuş...

Zam tepkisini düşürme girişimi: 3 ay elektiriğe zam yokmuş...
Ekonomi Bakanı Naci Ağbal katıldığı televizyon programında Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) yüzde 40 arttığını söyledi. Bu zamma vatandaştan yoğun tepki gelmesi üzerine EPDK'dan vatandaşları sevindirmek amacıyla bir açıklama geldi

Ekonomi Bakanı Naci Ağbal katıldığı televizyon programında Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) yüzde 40 arttığını söyledi. Bu zamma vatandaştan yoğun tepki gelmesi üzerine EPDK'dan vatandaşları sevindirmek amacıyla bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada elektirik fiyatlarında bu yıl zam olmayacağı belirtildi. Yalnız baktığımız da yılın bitimine üç ay kaldı. Bu vatandaşın tepkisi dindirmeye yetmedi. Ayrıca bu demek oluyor ki 2018'de zam elektirk zammı da kapıda görünüyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan gelecek 3 aylık dönemde elektrik fiyatlarında artış olmayacağı bildirildi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere gelecek 3 ay için perakende elektrik satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.Abonelerin, 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak tarife tablolarına EPDK'nın internet sitesinden ulaşabileceğinin kaydedildiği açıklamada, "Mesken abonesinin 100 kilovatsaat için ödeyeceği vergi ve fonlar dahil toplam tutar, ocak-eylül aylarında olduğu gibi ekim-aralık aylarında da yaklaşık 41 lira olacak." ifadesi kullanıldı. Elektrik fiyatlarına en son 1 Ocak 2016'da yüzde 6,8 zam yapılmıştı.

Etiketler :