Vatan Şaşmaz’ın öldürüldüğü 1130 numaralı odada neler yaşandı?

Vatan Şaşmaz’ın öldürüldüğü 1130 numaralı odada neler yaşandı?
Türkiye dün Beşiktaş'taki lüks otelden gelen cinayet ve intihar haberi ile sarsıldı. Eski manken Filiz Aker, ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar etti

Türkiye dün Beşiktaş'taki lüks otelden gelen cinayet ve intihar haberi ile sarsıldı. Eski manken Filiz Aker, ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar etti. Peki cinayet-intihar olayı nasıl gerçekleşti? İşte polis raporları ve güvenlik kameraları görüntüsü ışığında Türkiye'nin gündemine oturan feci olayın ayrıntıları... 

Türkiye’nin konuştuğu olaylar zinciri dün akşam saatlerinde başladı. Otelin güvenlik kameralarına göre Filiz Aker, oteldeki 1130  numaralı odasına saat 17.49’da girdi. Bundan tam 3 dakika sonra ise yani saatler 17.52’yi gösterdiğinde Vatan Şaşmaz ölüm odasının bulunduğu koridorda gözüktü. Kapıyı çalan Şaşmaz, birkaç saniye sonra odadan içeriye girdi.

OLAYIN SAATİ NET DEĞİL?

Filiz Aker’in, o esnada otelin teras katında  bekleyen yeğeni Dora Ercan’ın ‘Teyzeme telefondan ulaşamıyorum’ ihbarı üzerine otel görevlileri ile saat 19:20’de odanın kapısına geldi. Uzun süre kapının açılmaması üzerine ise yedek anahtarla kapı açılmaya çalışıldı. Ancak otel kapısının arkadan sürgülü olması yüzünden bu da başarılamadı. 19.45 gibi görevliler odaya girdi ve Vatan Şaşmaz’ı yerde boylu boyuna yatarken, Filiz Aker’i ise yatağının üzerinde kanlar içerisinde buldu. Yani olayın gerçekleşme saati net değil. Ancak cinayet ve intiharın saat 17:52 ile 19:20 arasında gerçekleştiği biliniyor.

POLİS RAPORUNDA ÇARPICI DETAYLAR

Saat 19.47’de ise polis ekiplerine haber verildi.

Polisin olay yerine tespit tutanağına göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz’a arkasından 4 atış yaptı. Uzman dedektifler, Vatan Şaşmaz’ın düşme şeklinden yola çıkılarak konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu yiyip yere düştüğü değerlendiriliyor.

Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Bu da Filiz Aker’in ilk kurşundan sonra yere düşen Şaşmaz’a ateş etmeye devam ettiğini ortaya koydu. Aker’in beşinci kurşunu ise sağ kulağının üzerinden kendine sıktığı yani intihar ettiği ortaya çıktı.

İŞTE GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

SİLAH RUHSATINI GEÇEN SENE ALMIŞ

Yapılan araştırmada Filiz Aker’in silahının ruhsatını geçen yıl aldığı adres olarak ise ablasının Şişli’deki evini adres gösterdiği anlaşıldı. İstanbul Emniyeti tarafından hazırlanan bilgi notunda ise olay saati 19.00 olarak kayıtlara geçti. Şaşmaz ile Aker'in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, aralarında anlaşmazlık çıktığı ve ayrıldıkları vurgulandı. Ancak Aker'in platonik aşkına devam ettiği ve takıntı haline getirdiği belirtildi. Filiz Aker'in yeğenine sürekli Vatan Şaşmaz'ı çok sevdiğini, evlenmek istediğini söylediği ayrıca zaman zaman da intihar etmek istediğini söylediği belirtildi.

Aile yakınlarının ifadelerine göre hazırlanan polis raporunda ayrıca Filiz Aker'in 2011 yılında ilaç ederek intihara teşebbüs ettiği detayı da yer buldu. Aker’in 1,5 aydır söz konusu otelde kaldığı da vurgulandı.

SAATLER ÖNCE YEĞENİNİ ÇAĞIRMIŞ

Olayda otele 27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker'in onlarla saat 12.30'da otelin kafeteryasında buluştuğu belirtilirken, bir süre sonra Filiz Aker'in alkol almaya başladığı yazıldı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyerek Filiz Aker'in yeğeni ve kocasının yanından ayrıldığı, giderken “Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim” dediği polis kayıtlarına geçti. Ancak Filiz Aker'in geri dönmemesi üzerine otel görevlileri ile birlikte içeri giren tanıkların cesetleri bulduğu tespit edildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda içeri girildiğinde Vatan Şaşmaz kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde bulunduğu yapılan inceleme sonucunda 4 kurşunla vurulduğu anlaşılmıştır yazarken, Filiz Aker'in ise yatak üzerinde kanlar içinde bulunduğu belirtildi. Filiz Aker'in elinde tabanca bulunduğu yazıda yer aldı.

Etiketler :