Van'da bombalı terör saldırısı: 1 korucu şehit, 1 yaralı

Van'da bombalı terör saldırısı: 1 korucu şehit, 1 yaralı
Van Çaldıran İlçesi Başeğmez Mahallesi Kafdağı Mevkiinde bölücü PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 korucu şehit oldu, 1 korucuda yaralandı.

Van Çaldıran İlçesi Başeğmez Mahallesi Kafdağı Mevkiinde bölücü PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 korucu şehit oldu, 1 korucuda yaralandı. Şehit olan güvenlik korucusu 32 yaşındaki İsmail Deniz, için Yukarı Yanıktaş Mahallesinde tören yapıldı.

Yapılan törene, Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, Çaldıran Kaymakamı Tekin Dündar, Şehit Korucunun eşi Çiğdem Deniz çocukları Hilal, Evin, Helin, Derya ile silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin yakınları Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit İsmail Deniz?in 4 küçük kızı da cenazeye ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Şehidin 1 yaşındaki kızı Derya?nın ağlamaları ise yürekleri dağladı.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, şahidin evlatlarının bundan sonra kendilerine emanet olduğunu söyledi. Vali Zorluoğlu, "Terörle mücadelenin tek bir terörist kalmayana kadar devam edecektir. İsmail kardeşimizin kanı yerde kalmayacak o adi şerefsiz teröristler en kısa zamanda yakalanarak cezaları verilecektir" dedi.

AĞABEYİNİN ÇOCUKLARINA DA BABALIK YAPIYORDU

Kılınan cenaze namazının ardından şehit gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedilirken, şehit korucunun geçen yıl kanser hastalığı yüzünden kaybettiği ağabeyinin 3 çocuğuna da baktığı belirtildi.

Etiketler :