Valilik gece yarısı 'Adalet Mitingi' açıklaması yaptı, Erdoğan'ı alenen yalanladı!

Valilik gece yarısı 'Adalet Mitingi' açıklaması yaptı, Erdoğan'ı alenen yalanladı!
İstanbul Valiliği'nin yaptığı 'adalet mitingine katılım' açıklaması Erdoğan'ın geçmişteki açıklamalarını yalanladı.

İstanbul Valiliği, dün Adalet Mitingi'nden sonra bir açıklama yayınladı. Açıklamanın hem gece yarısı yapılması hem de alelacele yazıldığının anlaşılması dikkat çekti. Valilik açıklamasında başka detaylar da vardı, zira İstanbul Valiliği Maltepe miting alanındaki kişi sayısını yaklaşık 175 bin olarak açıkladı.

Bu açıklamayla aslında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte yaptığı açıklama da yalanlandı. Valiliğin bu duyurusu, yandaş medyanın birçok haber ve manşetini de çöpe attı. Neden mi? İşte Valiliğin açıklamaları ve arşiv taramasının sonuçları...

GECE YARISI ALELACELE BİR TWEET

İstanbul Valiliği gece 1:22'de attığı tweet ile Adalet Buluşması'nda 175 bin kişi olduğunu öne sürdü. Bu açıklama geçmişte Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla uyuşmadı. Valilik, bu duyuruyla Erdoğan'ın önceki açıklamalarını yalanladı.

ERDOĞAN'I YALANLAMIŞ OLDULAR

Valiliğin bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yaptığı duyuruyu yalanladı. Zira Erdoğan, 2 Mayıs 2015 tarihli konuşmasında "Bir Maltepe var. 2 milyon insanı alabiliyor" demişti.

İşte o açıklama:

DAVUTOĞLU MİTİNGİ İÇİN 1,5 MİLYON DEMİŞLERDİ

Yandaş medya da dün valilik tarafından yalanlanan bölümde yer aldı. Zira yandaş basın Erdoğan mitinglerinde yaptığı gibi, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı dönemindeki mitinglerde de Maltepe alanında 2 milyon kişinin toplandığını yazmıştı.

İşte o haberler:

YENİ ŞAFAK'IN HABERİ

ENSONHABER'İN YAPTIĞI HABER 

Etiketler :