Uzmanlar İstanbul'u tsunami için uyardı! İlçe ismi bile verdiler...

Uzmanlar İstanbul'u tsunami için uyardı! İlçe ismi bile verdiler...
Uzmanlara göre İstanbul'daki tsunami tehlikesi gerçekleşirse, bu durum Tuzla-Kadıköy arasında görülecek.

Ege’deki depremin ardından Türkiye gündemine giren tsunami ile ilgili İstanbul uyarısı da geldi. Yakın dönemde ilk kez görülen tsunami, beklenen Marmara depremi ve sonrasında tsunami olasılığına ilişkin tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden Doç.Dr. Sinan Özeren Marmara Bölgesi’nde tsunami ihtimalinin düşük olduğunu ancak sualtı heyelanlarının tsunami üretebileceğini, bunun da Tuzla ve Kadıköy arasını sular altında bırakabileceğini söyledi. Habertürk Gazetesi'nden Melis Apaydın İde, Öznur Karslı, Mehmet İnmez ve Kadir Tamer'in haberine göre, Ege’deki depremin ardından yakın dönemde ilk kez görülen tsunami, beklenen Marmara depremi ve sonrasında tsunami olasılığına ilişkin tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden Doç.Dr. Sinan Özeren, Marmara Bölgesi’nde tsunami ihtimalinin düşük olduğunu ancak sualtı heyelanlarının tsunami üretebileceğini, bunun da Tuzla ve Kadıköy arasını sular altında bırakabileceğini söyledi.

Etiketler :