Uyum ve Makro mağdurları tazminatlarını istiyor: Eylem sürecek

Uyum ve Makro mağdurları tazminatlarını istiyor: Eylem sürecek
3 ay önce patronları değişen yaklaşık bin 500 Uyum, Makro çalışanına verilen "Tazminat sözü" tutulmayınca işçiler yeniden eylem kararı aldı. Yeni patronlarının mağazasında eylem yapan işçilerden 14'ü gözaltına alındı

3 ay önce patronları değişen yaklaşık bin 500 Uyum, Makro çalışanına verilen "Tazminat sözü" tutulmayınca işçiler yeniden eylem kararı aldı. Yeni patronlarının mağazasında eylem yapan işçilerden 14'ü gözaltına alındı. Daha sonra serbest kalan işçiler "Paramızı alana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Geçtiğimiz Haziran ayında dev bir satın almaya imza atılmış, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde yüzlerce şubesi bulunan Uyum ve Makro marketleri,  Migros bünyesine katılmıştı. Dev satışın ardından Uyum ve Makro marketlerinden yaklaşık bin 500 çalışan işten çıkarılmıştı.

İşçiler de tazminatsız işten atıldıkları için eylem başlatmış, yeni patronlarının “Tazminatlarınızı biz ödeyeceğiz” sözü üzerine eylemlerini sonlandırmışlardı.

Uyum ve Makro market mağdurları eylem başlattı.

MÜHLET DOLDU PARA YATMADI!

Ancak “Uyum-Makro mağdurları” kendilerine verilen “20 Eylül’e kadar tazminatlarınızı vermeye başlayacağız” sözünün tutulmaması üzerine yeniden eylem kararı aldı. İşçiler; önceki gün Beylikdüzü-Migros mağazasına gelerek oturma eylemi başlattı.

Sözcü'den Seda Önceler'in haberine göre, eyleme yapılan müdahalede 14 işçi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde başlayan eyleme Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri de katıldı. Haklarını almadan iş yerini terk etmeyeceklerini söyleyen işçilere polis müdahale etti. 14 işçi polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler daha sonra serbest bırakıldı.

'EYLEM SÜRECEK'

İşçilerin eylemine destek veren Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Mayıs-Haziran gibi Migros, toplam 56 Uyum Marketi ve 73 Makro Marketi 500 milyon liraya satın aldı. Arkadaşlarımızın da tazminatı Makro tarafından ödenmedi. İçlerinde 15-20 yıla yakın çalışan arkadaşlarımızın tazminatları ödenmedi ve Migros’un önünde basın açıklamaları ve eylemler yapılmaya başlandı. Bunun üzerine Migros yönetimi bu tazminatları ödeyeceğini kabul etmişti. Tazminatların bir kısmının 20 Eylül’de ödenmesi bekleniyordu. Bu sözün tutulmaması üzerine Beylikdüzü Migros’un önünde eylem yapıldı ve arkadaşlarımız gözaltına alıp bırakıldı. Yarın biz yine Migros Genel Müdürlüğe gideceğiz. Çünkü ortada verilmiş bir söz var. Onlar bu sözü tutana kadar biz eylemlerimize ve mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü hiç kimsenin işçilerin yasal haklarını gasp etmeye hakkı yok.” diye konuştu.

Etiketler :