Üniversiteli 'hamallar'

Üniversiteli 'hamallar'
Ders kitapları dağıtılmaya başlandı. Dağıtanlar üniversite masraflarını çıkarmak isteyenler...

Adana genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılacak 6 milyon 224 bin 882 ders kitabının taşıma işleri üniversite öğrencileri için gelir kaynağı oldu. Bütün gün alınlarının teriyle çalışan öğrenciler, günde 60 lira yevmiyeyle okullara kamyonlarla getirilen kitapları depolara taşıyıp harçlıklarını çıkarıyorlar.

‘Üniversiteli hamallar’ kitap taşıyarak harçlık çıkartıyor

Adana’da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılacak 6 milyon 224 bin 882 ders kitabı, tatili fırsat bilen üniversite öğrencileri için de gelir kaynağı oldu. Bir grup üniversite öğrencisi, okullara kamyonlarla getirilen ders kitaplarını günlük 60 lira yevmiyeyle depolara taşıyarak eğitim harçlıklarını çıkartmaya başladı.

Cumali İşgüzel isimli sağlık yüksek okulu öğrencisi, 9 arkadaşıyla beraber 3 haftadır okullara dağıtım yaptığını belirterek, günde bir kamyon kitap taşıdıklarını kaydetti. Kazandığı harçlığın kendisine büyük oranda yettiğini dile getiren İşgüzel, bu gelirin ailesine de katkı sağladığını dile getirdi.

Alican Hoplamaz isimli muhasebe bölümü öğrencisi ise sezonluk bir iş olan kitap dağıtımında günde 60 liradan toplamda 3-4 bin lira arası para kazandığını anlattı. Yaptıkları işin yorucu olduğunu ancak spor olarak düşündüklerini kaydeden genç, “Akşamları halı sahaya gidince fiziksel olarak daha güçlü hissediyoruz” dedi.

Etiketler :