Üniversitelerde en çok bu iki bölüm tercih edildi!

Üniversitelerde en çok bu iki bölüm tercih edildi!
Yüzde yüz doluluk oranına erişen iki bölüm hukuk ve ilahiyat oldu.

Hukuk ve ilahiyat bölümleri üniversitelerde tamamen dolan iki alan oldu. Uzmanlar özellikle ilahiyattak sürpriz doluluk için "öğrenciler bu alanda gelecek görüyor" yorumunu yaptı.

Üniversitelerde çok boş kontenjan kalmasına rağmen tamamı dolan bölümler de var. Dolulukta hukuk ilk, ilahiyat ikinci sırada. Uzmanlar, ilahiyatın yüzde 100 dolmasının nedenini, adayların bu alanda "gelecek görmesi" olarak açıkladı.

Yüzde 100 dolan bölümlerin başında hukuk geldi. 15 bin 745 kontenjanın tümü doldu. Onu 14 bin 538 kontenjanla ilahiyat bölümleri izledi. İlahiyattaki bu doluluk şaşırttı. Çünkü bu yılki yeniliklerden biri de, ilahiyat fakültelerinin artık Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile değil, ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları’yla (LYS) öğrenci alacak olmasıydı. Adayların tek sınav yerine üç sınava girmesi gerekti. YGS-5 puan türüyle alan ilahiyat, LYS sonrası hesaplanan TS-1 ile öğrenci kabul etti. Daha önce yapılan düzenlemeyle ek puan ön lisans programlarıyla sınırlandırıldığı için, imam hatip mezunları ilahiyatı seçtiğinde ek puan da alamadı. Buna rağmen bölümün tüm kontenjanları doldu.

Uzmanlara göre, bunun nedenleri şöyle: İmam hatipli öğrenci sayısının fazlalığı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünün üç yıl önce kaldırılmasıyla ilahiyat mezunlarının formasyonla öğretmen olabilmesi ve bu alandaki atamaların yüksek oluşu. Adayların bu bölümde ‘gelecek görmesi’ kontenjaları doldurdu.

Etiketler :