Ümit özdağ'dan Halk TV ekranlarında önemli açıklamalar

Ümit özdağ'dan Halk TV ekranlarında önemli açıklamalar
Ümit Özdağ Halk TV canlı yayınında Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

Ümit Özdağ Halk TV canlı yayınında Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Halk kendisi partiyi konumlandırdı. Partimiz milli merkez olacak. Kurucular kurulu açıklandığında bu daha iyi anlaşılacak.

Kurucular kurulu bütün Türkiye'yi kucaklayan, bütün sorunları aşan bir oluşum olarak tüm Türkiye'ye örnek bir oluşum olacak.

Bütün vatanperverler davet edilecek, daha önce hangi partiye oy verdiği önemli değil.

İnsanlar bizi yolda durdurup yeni partiyi ne zaman kuracağımız soruyor.

Daha önce MHP'de siyaset yapmış olmamız yeni bir MHP kuracağımız anlamına gelmiyor. Farklı bir siyasal eksende tüm Türkiye'yi kucaklayacak bir şekilde milli merkezde olacağız.

Biz MHP'de aylarca demokrasi mücadelesini saraya karşı verdik

Biz %50'ye değil %100'e talip olarak yola çıktık.Başka partilere oy vermiş buralarda siyaset yapmış insanlarımızın oyuna talibiz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak değerleri ekseninde buluşabiliriz.

HDP'yi siyasi parti olarak görmemiz zor çünkü terörle aralarına hiçbir zaman mesafe koyamadılar. Ancak HDP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın oylarına talibiz.

TEK MODEL ATATÜRK

Bizim partimizde herkesin kendini yakın hissettiği tek model Mustafa Kemal Atatürk'tür.

YIKILAN MİLLİ BİRLİĞİ TESİS EDECEĞİZ

Türkiye'nin yıkılan milli birliğini tesis edeceğiz.

FETÖ'NÜN YENİ DESTEKLEDİĞİNİ SÖYLEMEK SİYASİ AHLAKSIZLIK

FETÖ'nün yeni partiyi desteklediğini söylemek siyasi ahlaksızlıktır. Yıllarca FETÖ'yle işbirliği yapıp TSK başta olmak üzere bütün güvenliğine komplo kuran iktidar bizi FETÖ'cülükle suçlarsa bu tarihin en büyük yalanlarından biridir.

FETÖ'nün benimle ilgili kurduğu kumpası iktidar da biliyor ben de biliyorum.

FETÖ'nün üstesinden nasıl geleceğimizi biliyoruz. Dünyada FETÖ'yü bitirebilecek tek parti biziz.

Devlet ortak kabul etmez. Bakanlıkların tarikatlar, cemaatler arasında pay edilmesi  kabul edilemez. Mesele sadece FETÖ meselesi değildir. Bugün FETÖ karşımızda, yarın kimin karşımızda olacağını bilemiyoruz.

FETÖ ile mücadele AKP'ye emanet edilemeyecek kadar önemlidir.

Yunanistan'la savaşsak Yunan askerleri Ankara'ya kadar gelse parlamentoyu bombalamaz; ama FETÖ'cüler Türkiye Cumhuriyeti parlamentosunu bombaladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının FETÖ ile mücadelesi yetersiz.

En tehlikelisi, darbeyi FETÖ'nün yaptığına dair inanç kamuoyunda düşüyor.

FETÖ BANA  KUMPAS KURDU

Elimde FETÖ'nün bana kumpas kurduğuna dair belge var. Bu belge iktidarda da mevcut. Fethullah Gülen benimle ilgili kumpas için "şunları şunları kullanın" dedi.

FETÖ ile mücadale sulandırılıyor. Sözcü bu kumpasa dahil ediliyor, muhalif olan herkes FETÖ'cülükle suçlanıyor.

TUTUKLU GAZETECİLER VE MİLLETVEKİLLERİ

İlke olarak tutuklu yargılamaya karşıyız. Bu bir yıldırma operasyonu, hukukla uzaktan yakından ilgisi kalmamış. Bunu bugün savunan kişileri yarın toplumun önünde özür dileyecekler, "Korkuyorduk" diyecekler.

Türkiye'de 2007 yılından beri bir korku rejimi hakim. Dün FETÖ'ydü bugün KHK'lar...

Milletvekilini tutukladığınız zaman milletin iradesini de tutuklamış oluyorsunuz. Ancak bir milletvekili terör  örgütü ile açık bir ilişki içindeyse ve bunu siyasi mücadelesinin bir parçası olarak gösteriyorsa ve anayasada bu suç açık bir biçimde belirtiliyorsa, milletvekili de tutuklanabilir.

Anayasa mahkemesi hakimleri "Biz bu KHK'ları denetleyemeyiz" diyorsa mahkemeyi kapatıp tatile gitsinler, maaşlarını tatilde alırlar.

TBMM GRUBU

Bu bir siyasi hedef olmaz. Biz doğruları anlatmak ve Türkiye'de milli birliği, hukuk devletini kurmak için yola çıktık. Şartlarımız çerçevesinde bizimle birlikte olmak isteyen milletvekilleri olursa kapımız açık.

Gerekirse tüm Türkiye'yi dolaşır 100 bin imzayı, 200 bin imzayı tek tek toplarız.

Partimizin 2019 adayı Sayın Meral Akşener olacak.

EKONOMİ

Türkiye sanayisizleşen bir ülke; reel sektör önemini yitiriyor. Biz kendimizi reel sektörcü olarak görüyoruz. Reel sektörün payını yüzde 16'dan %30'ların üstüne çıkaracağız. Buna göre sanayiyi tekrar geliştireceğiz. Finans sektörünü buna göre adapte edeceğiz.

Eğitim  seviyemiz sürekli düşüyor. Arka planda eğitimli insandan korkuyorum diyen bir zihniyet var.

Saray Türk milletine karşı yapılmış bir haksızlıktır ve israf projesidir. Saray'ın yüksek teknoloji üniversitesi olması üzerinde çalışıyoruz. 13 uçağı var... Yazık! Bunlar bu milletin vergileriyle alınıyor. Bu uçaklar sadece muhafaza edilebilsin diye insanlar belki de çocuklarına daha az şey götürüyorlar. Uçakların hepsini satacağız.

İsraf her yerde! Yap-işlet-devret, "yap-işlet-soy" oldu!

İstihdamsız büyüme halka söylenen bir yalandır, istihdam  olmak zorunda.

TÜRKİYE ERDOĞAN YORGUNU

Biz iktidarı devraldığımızda nasıl bir Türkiye devralacağımızı biliyoruz. 1913 şartlarında bir Türkiye devralacağız. Erdoğan "metal yorgunluğu" diyor ama Türkiye aslında Erdoğan yorgunu...

Toplum Erdoğan'ın kavgalarının kurbanı olmak istemiyor.

Bugün Ortadoğu'da Türkiye için gelecekte en büyük merkezlerden biri oluşuyor ve Türkiye bunu seyrediyor. ABD'nin ne istediği değil yerel iradeler önemli ancak Türkiye'nin iradesi eksik kalıyor...

Dünyanın en çok sığınmacı yaşayan ülkesiyiz, 30 milyar para harcıyorsunuz bu para AKP'nin kasasından değil vatandaşın kasasından harcanıyor. Suriyelilerin Türkiye'ye yapacağı etki Afganistan'ın Pakistan'a yaptığı etki olacaktır.

Bu büyüklükte bir grubun entegre edilmesi mümkün değil.

Biz parti olarak bu meseleyi en önemli hususlardan biri olarak görüyoruz. Suriye'de barışa katkı sağlayıp onların vatanlarına dönmesinin şartlarını oluşturacağız. AKP bunu yapamaz.

ERKEN SEÇİM

Biz seçimin her türlüsüne hazırız. Baskın seçim olursa biz hazırız. Dosyalarımız hazır, zihinsel olarak da hazırız. Ne yapacağımızı biliyoruz. İktidar kendini ne zaman rahat hissederse gelsin seçim yapalım.

Benim bir çağrım var; biz yeni kurulan bir partiyiz, bizi halk kuruyor, kanallarımız yok, paramız yok. Neden bizden bu kadar korkuyorsunuz? Neden ekranlarda küfrettiriyorsunuz?

Bürokrasiden de birçok insan Türkiye'nin nasıl bir uçuruma gittiğini görüyor. Biz iktidar için de çok büyük bir şansız. Türkiye'yi bu uçuruma düşmekten bizim kadromuz kurtarabilir.

Referandumda hayır oyu veren eski Ülkü Ocakları Başkanlarından da yeni partide yer alanlar olacak. Kapımız onlara açık.

Etiketler :