Ukrayna'dan Putin’e çok sert yanıt: Türkiye’yi tehdit edebilir

Ukrayna'dan Putin’e çok sert yanıt: Türkiye’yi tehdit edebilir
Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, New York Times'a bir makale yazdı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından Rusya'nın durdurulması çağrısını yineleyen Poroşenko, "Rusya'nın Karadeniz'de çok sayıda askeri gemisi var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, New York Times'a bir makale yazdı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından Rusya'nın durdurulması çağrısını yineleyen Poroşenko, "Rusya'nın Karadeniz'de çok sayıda askeri gemisi var. Bu da NATO üyeleri Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'yi tehdit edebileceği anlamına geliyor. Ve bu sadece başlangıç" açıklamasını yaptı.

Kırım Körfezi’nde 2 hafta önce yaşanan gerilimin ardından sular durulmuyor. Rusya ile Ukrayna savaş gemilerinin tehlikeli dalaşması sonrasında Karadeniz’de tansiyon yükselmiş ve taraflar çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde NATO ve Dünya kamuoyuna seslenen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, New York Times’a bir makale yazdı. Poroşenko, Rusya’nın bölgedeki hakimiyetini güçlendirmek için hamleler yaptığını söyledi. Poroşenko, “Son dönemde yaşanan olaylar doğrudan bütün NATO’nun güvenliğini etkiliyor. Rusya’nın şimdi Karadeniz’de çok sayıda askeri gemisi var, bu da NATO üyeleri Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’yi tehdit edebileceği anlamına geliyor” dedi.

Poroşenko, Baltık Denizi’nde de Rusya’nın çok aktif olduğunu ve bölgede geniş kapsamlı bir operasyon yapabilme ihtimalinin olduğunu iddia etti. “Putin cezalandırılmalı” başlıklı köşe yazısında, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gösterdiği saldırganlık yanına kar kalmamalı. Batı harekete geçmeli. Kırım ve Donets’te yaşananların ardından Rusya’nın Azak Denizi’ndeki saldırganlığına Dünya yanıt vermeli. Batı konuşuyor, Bay Putin harekete geçiyor. Artık yanıt verme zamanı” dedi.

Etiketler :