Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sağlıkta şiddete karşı çağrı

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sağlıkta şiddete karşı çağrı
Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, son zamanlarda artan sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı bir çağrı metni yayımladı.

İşte o metin:

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Sağlıkta Şiddete Karşı Ortak Çağrı!

Sayıları gün geçtikçe artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına, geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmiştir. Psikiyatrist Dr. Fikret Hacıosman’ın silahlı saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetmesi, kaygılarımızı artırmaktadır.

Neredeyse her gün bir sağlık çalışanı sözlü veya fiziksel şiddete uğramakta, hayati tehlike altında görev yapmaktadır. Güvenli bir çalışma ortamı tüm sağlık çalışanlarının en doğal hakkıdır. Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi, sağlık kuruluşlarında güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin bir göstergesidir.

Hasta – hekim arasında güven, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamının yeniden tesis edilmesi için medyada yer alan sağlık çalışanlarına karşı aşağılayıcı, küçük düşürücü ve kışkırtıcı yayınların şiddet olayları üzerindeki tetikleyici etkisinin göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmek zorundayız. Talebimiz, sağlık terörüne karşı etkili, kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmasıdır.

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri olarak, meslektaşlarımızın daha fazla psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmadan, güvenlik endişesi yaşamadan hizmet verebilmeleri, Dr. Fikret Hacıosman’a yapılanın bir benzerinin yaşanmaması için sağlık terörü artık son bulsun istiyoruz.

Saygılarımızla

                                                                                              Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı

İlgili Haberler
Etiketler :