'Ucube mülakat' dedikleri sistem düzeltilmezse sınavları protesto edecekler!

'Ucube mülakat' dedikleri sistem düzeltilmezse sınavları protesto edecekler!
Kamu-Sen, mülakatların ‘yandaş kadrolaşma’ için kullanıldığına dikkat çekerek, sistem düzeltilmezse sınavları protesto edeceklerini duyurdu.

Kamu-Sen'den mülakatlara ilişkin net tavır açıklaması geldi. Sistem düzeltilmezse sınavları protesto edeceklerini duyuran Kamu-Sen, sistemi "Ucube mülakat" olarak niteledi.

Kamuda yönetici atamalarında ve memur alımlarında getirilen mülakat sistemi “kadrolaşmaya” neden olduğu gerekçesiyle tepki çekti.

Cumhuriyet'in haberine göre; Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “ucube mülakat” devam ederse, bundan sonra yapılacak sınavları protesto edeceklerini ve düzeltilene kadar da sınavlara girmeyeceklerini bildirdi.

Koncuk’un sosyal medya üzerinden yaptığı ankete katılanların yüzde 91’i de Koncuk’a destek verdi. Kamuya personel alımında “sözlü sınav” yani mülakat sistemi uygulanıyor. Ancak sistem “kadrolaşmaya” kapı açtığı için eleştiriliyor.

Mülakatın olduğu her alanda “adam kayırma ve yandaş kadrolaşma” olduğuna dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen, protestoya hazırlanıyor. Mülakat sistemine tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya üzerinden anket yaptı. “Yönetici atamada ucube mülakat devam ederse bundan sonra yapılacak sınavları protesto ederim ve düzeltilene kadar asla girmem” diyen Koncuk’a ankete katılanların yüzde 91’i destek verdi.

Anket için 3 bin 541 kişi oy kullandı. Koncuk, aynı anlayışın devam etmesi halinde tepki göstereceklerini belirterek, “Göstereceğimiz bu tepkilerin en neti, bu sınavları kökten protesto etmek olacaktır” dedi.

Etiketler :