Twitter'da özel mesajdan sakın "Merhaba" yazmayın, çünkü...

Twitter'da özel mesajdan sakın "Merhaba" yazmayın, çünkü...
Twitter kullanıcılarının özel mesajlaşma bölümünden kurdukları iletişim aracı olarak "DM" kısa adıyla bilinen sohbete "Merhaba" diye başlamak, tehlikeli olarak algılanıyor.HESAP KİLİTLENİYOREğer Twitter'in DM bölümünden...

Twitter kullanıcılarının özel mesajlaşma bölümünden kurdukları iletişim aracı olarak "DM" kısa adıyla bilinen sohbete "Merhaba" diye başlamak, tehlikeli olarak algılanıyor.

HESAP KİLİTLENİYOR

Eğer Twitter'in DM bölümünden karşıdaki kişiye "Merhaba" diye yazarsanız, daha ikini satırı yazmadan karşınıza "Hesabınıda olağan dışı etkinlik belirledik" uyarılı bir mesaj çıkıyor ve twitter hesabınız anında kilitleniyor.

Ama hemen paniğe kapılmayın. Çünkü, twitter "Merhaba" kelimesini yasaklı kelimeler listesine almış, hesabınızı anında geri alabilirsiniz. Bunun içinde ekranda çıkan yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli olarak.

Karşısınıza "Şifre değiştirmen gerekiyor" başlıklı bir sayfa geliyor. Altında şu ifadeler yer alıyor:

"Neler oldu?

Hesabında olağan dışı bir etkinlik belirledik. Güvenliğin için, şifreni değiştirene kadar hesabın kilitlendi.

Ne yapabilirsin?

Hesabını güvende tutmak için tekrar giriş yapmadan önce lütfen şifreni değiştir"

ifadeleri yer alıyor, hemen altında ise "Başla" düşmesi yer alıyor.

HESABIZI NASIL AKTİF EDEBİLİRSİNİZ?

Bu düğmeye bastıktan sonra karşınıza gelecek ekranda, parolanızı değiştmek için gerekli kodun gönderilme yöntemini seçiyorsunuz. Bu cep telonunuza sms veya email adresinize ileti olabilir. Kodunuzu seçtiğiniz yerden alıp girdikten sonra bir öncekiyle aynı olmayan yeni şifrenizi giriyorsunuz... Ve hesabınız tekrar aktif oluyor.

"MERHABA" NEDEN YASAKLI?

Twitter'da sahte hesaplar ve ele geçirilen hesaplarda başka kişileri aldatmak isteyenler yazılımsal robotlar kullanıyor. Bu robotların en çok kullandığı kelime "Merhaba" olduğundan bu kelime olağan dışı etkinlik olarak algılanıyor. Aslında twitter kendi açığını bulamadığından, bu yasaklamaya gidiyor. Aynı uygulama "hello" için yapılıyor mu, bunu henüz kontrol etmedik. Siz, siz olun; "Merhaba" kelimesinin yanına bir şehyler yazmayı ihmal etmeyin...

Etiketler :