Tütün üreticisi eylem hazırlığında!

Tütün üreticisi eylem hazırlığında!
Meclise sunulan Torba Yasada bulunan kıyılmış tütün ile ilgili maddeye Adıyamanlı tütün işçilerinden sert tepki.

TBMM’ye gönderilen Torba Yasa’da kıyılmış tütüne getirilen yasak, önceki gün Adıyaman’da protesto edildi. Kıyılmış tütünü ile meşhur şehrin ana caddeleri ile Valilik binasının olduğu merkezden başlayarak tüm ara sokaklar adeta eylem alanına dönüştü. Adıyamanlı muhtarlar ve Ziraat Odası öncülüğünde 5 bin üretici, dün sabah saatlerinde Tütün Borsası önünde toplandı, önce Valilik binasına, ardından Belediye’ye yürüdü. Öte yandan Ziraat Odası il ve ilçe başkanları da Ankara’ya giderek Adıyaman milletvekilleri ve Bakanlık yetkilileriyle görüştüler.

Tütün Üreticileri Platformu Sözcüsü Av. Abdurrahman Tutdere, yaptığı konuşmada, tütün yasağının kaldırılmasını talep etti ve “Bu torba yasa geri alınana kadar mücadele edeceğiz” dedi. Tutdere, “Son 3 gündür Adıyaman ayakta. Kanun tasarısının Meclis’e sunulmasıyla birlikte, tüm Adıyamanlı çiftçilerin uykusu kaçtı, umutsuzluk bulutu kapladı. Bu umutsuzluk bulutunu dağıtacak, yeniden aydınlık günleri getirecek olan, Adıyaman’ın kendisi olacaktır. Bizler, yıllardan beri yasakların kalkması için mücadele ettik. Tütünün önünde yasakların kaldırılması için her türlü mücadeleyi çiftçilerimizle birlikte vereceğiz. Buradan TBMM’ye açık çağrıda bulunuyoruz: Adıyamanlı’nın ekmeğinden, aşından, işinden elinizi çekin. Adıyaman halkı bu yasayı tanımayacaktır.”

Adıyaman esnafının tütün yasağını protesto için 6 Ekim Cuma günü kepenk indirme eylemi düzenleyeceği ve Kahta ilçesinde AKP Milletvekili Ahmet Aydın’ın ortağı olduğu öne sürülen fabrikanın önünde eylem yapılacağı bildirildi.

Etiketler :