Tutuklu gazeteciden mektup: Oy kullanamayacağız…

Tutuklu gazeteciden mektup: Oy kullanamayacağız…
Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz, cezaevindeki hak ihlallerini yazdı

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz, cezaevindeki hak ihlallerini yazdı. Yılmaz, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerdeki oy kullanma haklarının, Elazığ İlçe Seçim Kurulunun ‘Yerleşim yeri haricinde oy kullanamaz’ gerekçesiyle ellerinden alındığını söyledi.

Bir yılı aşkın süredir Elazığ Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci İdris Yılmaz, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneğine (MLSA) gönderdiği mektupta, hapishanede maruz bırakıldıkları hukuksuz uygulamaları anlattı. Yılmaz, Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunan mahpusların, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanabilmek için verdikleri dilekçenin Elazığ 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca reddedildiğini söyledi.

Elazığ 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın ret gerekçesi olarak “Başkanlığımızca yapılan değerlendirme sonucu, taksirli suçlardan hüküm giyenler ile tutuklu seçmenlerin kayıtlı olduğu adres ile hapishanenin farklı olduğu il ve ilçelerde hiçbir seçim için oy kullanamayacaklarına, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlülerin oy kullanabilmeleri için yerleşim yeri adresinin esas alındığı, diğer adres olarak nüfus müdürlüklerine yapılacak adres kayıtlarının oy kullanabilmek için yeterli olmadığı anlaşılmakla talep sahiplerinin reddine karar vermek gerekmiştir” açıklamasını yaptığı kaydedildi.