Türkmen lider Erşat Salihi, Rudaw'da hakkında yapılan haberleri yalanladı

Türkmen lider Erşat Salihi, Rudaw'da hakkında yapılan haberleri yalanladı
Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, Mesut Barzani'ye ait Rudaw TV'nin haber ağları ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve kendisine atfedilen demeçleri yalanladı.

Irak Türkmen Cephesi'nin lideri Erşat Salihi, Mesut Barzani'ye ait Rudaw TV'nin haber ağları ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve kendisine atfedilen demeçlerini sert bir dille yalanladı. Salihi, Rudaw TV ve Kürt siyasi partilerine güveninin kalmadığını belirtti. Salihi'nin ve Irak Türkmen Cephesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan açıklamada, kendisine atfedilen söz konusu demeçlerin tamamen uydurma olduğu ifade edildi.

Rudaw TV, yayınlarında Türkiye topraklarını içine alan sözde Kürdistan haritalarının eksik olmadığı bir kanal olarak biliniyor. Rudaw TV'nin sosyal medya hesaplarında "Erşat Salihi: Eğer anlaşılırsa referanduma destek veririz.", "Eğer ciddi bir niyet varsa buyurun Mendeli'den Zaho'ya kadar herşeyde anlaşalım.", "Kürdistan'ı ve Irak'ı seçmemiz hangi tarafın Türkmenlerin kader ve geleceğini garanti edeceğine bağlı." şeklinde Salihi'nin ağzından uydurma paylaşımlar yapıldığı öğrenildi.

Erşat Salihi ise Twitter hesabında bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, "Biz Irak'ın parçalanmasını istemiyoruz. Referandumu reddediyoruz. Rudaw'a ve Kürt siyasi partilerine güvenimiz kalmadı. 1959 Kerkük Katliamı'nı tekrar yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Salihi'nin Facebook hesabı üzerinden yapılan duyurunun tam metni ise şu şekilde:

Erşat Salihi'den Rudaw'a Yalanlama

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi'nin Rudaw medya ağına ait (Rudaw English) Twitter adresinde "Kerkük içerisinde güç paylaşımı konusunda anlaşmaya varabilirsek, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak referanduma hazırız." şeklinde yorumda bulunduğunu iddia eden ifade yayınlanmıştır.

Başkan Salihi kendisine dün "Rudawi Emro" programı sunucusunun yönelttiği referanduma ilişkin ITC'nin tutumuyla ilgili soruya karşın, "Referandumun Irak Anayasası'na aykırı olduğunu bu nedenle kabul edilemeyeceğini." belirtmişti.

Bu nedenle yayınlanan haberin asılsız olduğunu bildirmek istiyoruz ve (Rudaw English) Twitter adresinde kullanılan ifadelerin ITC Başkanı Erşat Salihi'ye ait olmadığını buradan belirtiyoruz."

Etiketler :