Türkiye'ye “CopyKittens” isimli hacker grubu hacklemiş

Türkiye'ye “CopyKittens” isimli hacker grubu hacklemiş
Son dönemde sayıları hızla artan hacker saldırılarının en büyüğü ortaya çıktı. CopyKittens isimli bir hacker grubunun aralarında Türkiye, Almanya ve ABD'nin de olduğu onlarca ülkeyi hacklediği belirlendi.

Tokyo merkezli Trend Micro ve İsrail merkezli ClearSky’ın hazırladığı raporda İran’ın desteklediği tahmin edilen hacker grubunun son dört yılda başta İsrail, Türkiye ve ABD olmak üzere birçok ülkeye siber saldırıda bulunduğu belirlendi.

CopyKittens’ın saldırılarını Facebook sayfaları, sahte web siteleri ve Microsoft Word eklentileri üzerinden gerçekleştirdiği belirlenirken, hackerların Twitter, YouTube, Microsoft, Intel ve BBC gibi saygın kurumları taklit ederek insanları yönlendirdiği açıklandı.

Uzmanlar, “CopyKittens teknolojik olarak çok sofistike değil fakat işlemlerini büyük bir disiplinle gerçekleştiriyor” açıklamasını yaparken Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, CopyKittens’ın İran destekli olduğunu dile getirdi. İngilizce’de kedi anlamına gelen kitten kavramının sanal alemde İranlı hackerları temsil ettiğini söyleyen yetkililer geçmişte Rocket Kitten isimli bir İranlı siber saldırı grubunun olduğunu dile getirdi.

Reuters haber ajansı, KKTC Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının geçtiğimiz Nisan ayında siber saldırıya uğradığını ve hackerların farklı hükümet noktalarına da saldırmaya çalıştığını yazarken, CopyKittens isimli siber saldırı grubunun geçmişte Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan çalınan bir belgeyle hacklemeye çalıştığını ifade etti.

Etiketler :