Türkiye’nin konuştuğu o kahraman şehit oldu

Türkiye’nin konuştuğu o kahraman şehit oldu
Suriye'deki terör yuvalarına yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı'nın 22. gününde 11 askerimiz şehit düştü. Şehit askerler içinde tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim de vardı. 23 yaşındaki Adıyamanlı Uzman Erbaş Enes Sarıaslan

Suriye'deki terör yuvalarına yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı'nın 22. gününde 11 askerimiz şehit düştü. Şehit askerler içinde tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim de vardı. 23 yaşındaki Adıyamanlı Uzman Erbaş Enes Sarıaslan. Sarıaslan, bölgeye sevk edilirken görüntü çeken gazetecilere el sallayıp "operasyona değil düğüne gidiyoruz" demişti. Kahraman askeri bu sözlerle hafızalara kazındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerinin temizlenmesi amacıyla Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor. Operasyonun en stratejik noktalarından  Raco kırsalında yer alan 1027 rakımlı tepe ve yakındaki Ömeruşağı Köyü'nden dün peş peşe acı haberler geldi. Genelkurmay, operasyonun 22. gününde 9’u sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada 2’si de düşürülen Atak helikopterinde olmak üzere 11 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Saldırılara karşılık veren askerler, köyde yeniden hâkimiyeti sağladı. Yapılan duyurularda 39 teröristin de öldürüldüğü de belirtildi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu. Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu.

‘DÜĞÜNE GİDİYORUZ' DEMİŞTİ

Çatışmalarda şehit düşenlerden biri de Adıyamanlı Uzman Erbaş Enes Sarıaslan (23) oldu.

Sarıaslan'ın acı haberi, Gaziantep'te yaşayan ve bir fabrikada şoför olarak çalışan babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan'a verildi. Adıyaman'da toprağa verilecek olan Sarıaslan, bölgeye giderken gazetecilere “Düğüne gidiyoruz” demişti.

Etiketler :