Türkiye'den ayrıldığında bunları söylemişti! İşte Lucescu'nun unutulmaz röportajı...

Türkiye'den ayrıldığında bunları söylemişti! İşte Lucescu'nun unutulmaz röportajı...
Türkiye Milli Takımı Mircea Lucescu ile anlaştı. Kurt hocanın Türkiye'den ayrıldıktan sonraki sözleri ise hala hafızalarda...

Mircea Lucescu Türkiye Milli Takımı'nın başına geçti.

Peki Lucescu Türkiye'de daha önce Milli Takım teknik direktörlüğü için neler söylemişti?

İşte Lucescu'nun Türkiye'den ayrıldıktan sonra Eurosport Türkiye ekibine verdiği o bomba röportaj ve unutulmaz sözleri...

Tarih 24 Kasım 2013.

Tür­ki­ye’nin 2 bü­yü­ğü­nü ça­lış­tır­dı­nız. Be­şik­taş’ta mı, Ga­la­ta­sa­ray’da mı da­ha gü­zel anı­la­rı­nız var?

İki­sin­de de ha­ri­ka anı­la­rım var. Ayırt et­mi­yo­rum. İki ku­lü­bün se­yir­ci­siy­le, oyun­cu­la­rıy­la ve yö­ne­ti­ci­le­riy­le önem­li anı­la­rım, dost­luk­la­rım var. Tür­ki­ye’de çok mut­lu­ydum. Ar­kam­da unu­tul­maz hikayeler bıraktım. Ar­ka­daş­lık­la­rı­m ar­tık dost­luk se­vi­ye­si­ne gel­di. Es­ki oyun­cu­la­rım benim ar­tık ar­ka­da­şlarım ol­du.

Galatasaray’a UEFA Kupası’nı kazandığı sezonun ertesinde geldiniz. Bunun bas­kısı oldu mu?

Ben çok şans­lıy­dım. Çok bü­yük bir za­fer­le baş­la­dım. Ga­la­ta­sa­ray’la Re­al Mad­rid’e, Del Bos­qu­e’ye, Fi­go da­hil o zamanın en büyük oyuncularına sahip bir ta­kı­ma kar­şı, Süper Kupa za­feriy­le baş­la­dım. Do­la­yı­sıy­la daha baş­lan­gıç­ta say­gı du­yul­ma hak­kı el­de et­tim. Son­ra bir de şam­pi­yon ol­dum O ba­na da­ha da bü­yük gü­ven ver­di. Aslında her yer­de an­tre­nö­rün ge­le­ce­ği so­nuç­la­ra bağ­lı­dır.

Peki ertesi sezonki ay­rı­lı­ğı­nız ha­yal kı­rık­lı­ğı ol­du mu?

Ay­rıl­dı­ğım se­ne çok üz­gün­düm. Çok zor bir se­zon son­ra­sın­da şam­pi­yon ol­muş bir eki­bi­miz var­dı. Şam­pi­yon­lar Li­gi’nde o ekip­le, zor şart­lar­da çey­rek fi­nal oy­na­dık. 12 oyun­cu­yu kay­bet­ti­ği­miz hal­de bu­nu yap­tık. El­de­ki kad­roy­la müm­kün olan­dan da­ha faz­la­sı­nı yap­tık. Bu­na rağ­men yol­lar ay­rıl­dı. Çok üzül­düm ta­bi­i, be­nim için ko­lay ol­ma­dı.

Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılışı hakkında yorum yapmak ister misiniz?

Bence iyi bir karar verdi. Milli Takım’da çalışması için uzun bir zaman verildi. Mutlu olduğunu düşünüyorum. Milli Takım’da olmak, Federasyon’un ona güveni, kendisini iyi hissettirmiş olmalı. 5 yıllık kontrat; bundan daha iyisi can sağlığı.

Eski öğrenciniz Sergen, Gaziantepspor’da antrenörlüğe başladı. Ona mesajınız var mı?

Sergen Yalçın adına çok mutluyum. Bence çok akıllı bir adam. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki teknik direktör olarak çok iyi bir kariyere sahip olacağına sonsuz inancım var.

Beşiktaş günlerinizden bahseder misiniz?

Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’a gittim. O dönemki başkanımız Serdar Bilgili’ye çok teşekkür ederim. Bana sahip çıktılar. Teklifte bulundular. 100. yılda şampiyonluklar yaşadık. Çok büyük başarı elde ettik. Unutulmazdı.

Sonra ayrıldınız ama Türkiye’ye “Lucescu’nun savunma futbolu” diye bir tabir kaldı!

Savunma futbolu mu! Bunu söyleyenler Shakhtar Donetsk’i biraz incelemeliler bence. 9 senede 18 tane kupa kazandım. 9 senede 7 kere şampiyon oldum. Attığımız gollerin sayısı ortada. Bu sadece savunarak olmaz.

Etiketler :