Türkiye'den ABD'ye sert tepki: "Türkiye, ABD'den daha güvenli bir ülkedir"

Türkiye'den ABD'ye sert tepki: "Türkiye, ABD'den daha güvenli bir ülkedir"
ABD'nin dün yayımladığı Türkiye'yi güvenlik açısından 3. sınıf ülkeler kategorisine alan seyahat uyarısına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, ABD'den daha az güvenli bir ülke...

ABD'nin dün yayımladığı Türkiye'yi güvenlik açısından 3. sınıf ülkeler kategorisine alan seyahat uyarısına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, ABD'den daha az güvenli bir ülke değildir. Hatta Türkiye, ABD'den çok daha güvenli bir ülkedir" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, "(ABD'nin) Son seyahat uyarısı gibi, bir müttefike ve olgunluğa yakışmayan gereksiz tavırlarla uğraşmamamız lazım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD, yurtdışına gitmeyi planlayan vatandaşları için yeni uygulamaya koyduğu seyahat danışma dizininde, Türkiye’yi Sudan ve Venezuela gibi güvenlik açısından 3’üncü kategori riskli ülkeler arasında gösterdi ve Türkiye’ye gideceklere “Yeniden düşünün” uyarısını yaptı.

Bu yeni planın Washington’da açıklanmasının hemen ardından ABD’nin Ankara Büyükelçilik Maslahatgüzarı Philip Kosnett Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve Ankara’nın rahatsızlığı iletildi.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE SEYAHAT UYARISI

Dışişleri Bakanlığı da bugün ABD'ye yönelik seyahat uyarısı yayınladı.

Etiketler :