Türkiye'den ABD'ye misilleme: ABD vatandaşlarının vize başvuruları askıya alındı

Türkiye'den ABD'ye misilleme: ABD vatandaşlarının vize başvuruları askıya alındı
ABD Büyükelçiliğinin akşam saatlerinde Türkiye'ye vizeleri askıya aldıklarını duyurmasının ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği benzer bir açıklama yaparak Türkiye'nin ABD vatandaşlarına uyguladığı vize ve...

ABD Büyükelçiliğinin akşam saatlerinde Türkiye'ye vizeleri askıya aldıklarını duyurmasının ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği benzer bir açıklama yaparak Türkiye'nin ABD vatandaşlarına uyguladığı vize ve e-vize uygulamalarının askıya alındığını duyurdu.

Türkiye de ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasından sonra ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Türkiye’nin misilleme kararı Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan kısa bir açıklamayla duyuruldu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ABD vatandaşlarının sınırda vize ve elektronik vize uygulamalarının askıya alındığını bildirdi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin açıklamasının ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin açıklamasıyla benzer ifadeler içermesi dikkat çekti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.”

ABD ŞU AÇIKLAMAYLA DUYURMUŞTU

ABD Büyükelçiliğin açıklamasında kararın gerekçesi olarak, 'Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır' satırlarına yer verildi.

Açıklamada kararın süresi hakkında bir ayrıntıya yer verilmedi.

DIŞİŞLERİ: BUGÜN ABD'DEN GELEN UÇAKLAR ETKİLENMEYECEK

Hürriyet'in Dışişleri yetkililerinden aldığı bilgiye göre ABD'den kalkacak ve bugün Türkiye'ye iniş yapacak uçaklardaki ABD vatandaşlarının vize misillemesinden etkilenmeyecek.

Etiketler :