Türkiye’den ABD’ye Menbiç teklifi

Türkiye’den ABD’ye Menbiç teklifi
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara temasları sonrasında Reuters'a konuşan Türk yetkililer açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Türkiye'nin ABD'ye Menbiç'te ortak görev önerdiği belirtildi.

Ankara’da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Tillerson’ın 3 saat 15 dakikalık toplantısı sonrasında iki ismin Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkilerin ele alındığı açıklanırken Türkiye’nin öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson’a iletildiği belirtilmişti.

Bugün ise Reuters’tan kritik bir son dakika haberi geldi… Reuters’a konuşan Türk bir yetkili ajansa açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ABD’den terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesinin istendiği de belirtildi. Yetkili, Menbiç’te Türk ve ABD askerlerinin birlikte konuşlamasının istendiğini de dile getirdi.

İsmini açıklamadan Reuters’a konuşan yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın temasları sırasında gündeme gelen bu öneriyi ABD’nin değerlendirdiğini aktardı.

TILLERSON ÇAVUŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan bugün Ankara’da Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi. Ankara Palas yakınında bir grup Tillerson’ı protesto etmek için toplandı. Polis göstericiler biber gazı ile müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Etiketler :