Türkiye’de iki ayda 75 kadın katledildi!

Türkiye’de iki ayda 75 kadın katledildi!
Kadın cinayetlerinde Türkiye'de iki ayda 75 kadın erkekler tarafından katledildi. Ocak'ta 28 olan kadın cinayeti sayısı Şubat ayında büyük artış gösterdi ve 47 rakamına çıktı

Kadın cinayetlerinde Türkiye'de iki ayda 75 kadın erkekler tarafından katledildi. Ocak'ta 28 olan kadın cinayeti sayısı Şubat ayında büyük artış gösterdi ve 47 rakamına çıktı. 2017 yılının Ocak ayında 30 kadın erkek şiddetine maruz kalıp öldürülürken aynı yılın Şubat ayında 30 kadın vahşice öldürülmüştü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Şubat 2018 Veri Raporu’na göre Şubat ayı içinde Türkiye’de 28 günde 47 kadın öldürüldü. Son ayların en yüksek kadın cinayetinin gerçekleşmiş olmasında şiddet eğilimindeki artış temel sebep olarak yer alıyor.

Türkiye’de kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve istismar vakıaları hız kesmiyor. Kadına şiddetin artmasının nedeni olarak, şiddete karşı gerçekçi çözümler yerine hadım ve idam gibi gerçekçi olmayan konuların gündeme getirilmesi, kadına ve çocuklara yönelik şiddet konulu davalarda indirim uygulanması, kamuoyunun taleplerinin yeterince dikkate alınmaması gösteriliyor.

Reddettiği erkek tarafından okuduğu okulun bahçesinde öldürülen Helin Palandöken'in davasında yaşanan skandal Türkiye’de kadına bakış açısını net olarak gözler önüne seriyor. Durşmaya isim benzerliği nedeniyle başka bir kadının getirilmesi infaz kurumundaki bu tip olaylar kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

FAİLLER BELLİ DEĞİL

Bu ay işlenen kadın cinayetlerinde faillerin %47'si tespit edilemezken, kadınlar yine yakınları tarafından öldürüldü.

Kadınların % 26'sı evli olduğu erkek tarafından, %13'ü tanıdığı kişi ya da akraba tarafından öldürüldü.

Kadınların yarısından fazlası 36-65 yaş arasındayken, %19'u 25-35 yaş ve %7'si 19-24 yaş arasındaydı.

Kadınların 11'i kendi hayatına dair karar almak isterken, 3'ü boşanma, 3'ü ekonomik nedenlerden ötürü öldürülürken; 13'ü şüpheli, 15'i tespit edilemeyen nedenlerden dolayı öldürüldü.

Şanlıurfa'da 8 aylık hamile 20 yaşındaki Fatma P. eşiyle tartıştıktan sonra yüksekten düşerek öldü. Fatma P.'nin evinin penceresinden atladığı iddia edildi.

Konya'da 31 yaşındaki Asiye K., evli olduğu Halit K. tarafından ateşli silahla başkasıyla birlikte olmak, ilişkiyi sonlandırmak istediği için öldürüldü.

3 KADIN YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

İstanbul'da çalıştığı iş yerinde evli olduğu erkek tarafından av tüfeğiyle vurulan Bediha Bal, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Bursa'da A.K, birlikte olduğu A.Ç'yi av tüfeğiyle yaraladı. Yaraladıktan sonra A.Ç'yi hastaneye bırakıp kaçan A.K yakalandı. A.Ç, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Bursa'da Halil Ö., evli olduğu S.Ö'ye satırla saldırdı. Yaralanan kadın hastanede yaşam mücadelesi verirken, saldırgan gözaltına alındı.

Etiketler :