Türkiye-Malezya arasında IŞİD krizi çıktı: Yakalanan teröristler habersiz gönderilmiş!

Türkiye-Malezya arasında IŞİD krizi çıktı: Yakalanan teröristler habersiz gönderilmiş!
Kuala Lumpur ile Ankara arasında bir gerilim yaşandığı ortaya çıktı. Ankara'nın haber vermeden IŞİD'e katılmak için Suriye sınırında yakalanan militanları Malezya'ya gönderdiği öne sürüldü.Türkiye’nin Suriye sınırından...

Kuala Lumpur ile Ankara arasında bir gerilim yaşandığı ortaya çıktı. Ankara'nın haber vermeden IŞİD'e katılmak için Suriye sınırında yakalanan militanları Malezya'ya gönderdiği öne sürüldü.

Türkiye’nin Suriye sınırından IŞİD’e katılmak için geçerken yakalanan şüphelileri Malezya’ya göndermesinin ardından ilişkilerin gerildiği açıklanırken, Kuala Lumpur’un militan olabilecek isimlerin haber verilmeksizin serbest bırakılmasından dolayı rahatsız olduğu öne sürüldü.

Reuters’a konuşan bir isim “Türkiye uluslararası prosedürü uygulamalıydı. Öncelikle en son görüldükleri yere götürülmeli sonra da gönderecekleri ülkeye haber vermelilerdi” ifadesini kullandı.

Bu ay gerçekleşecek Güneydoğu Asya Oyunları öncesinde güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı ülkede açıklamayı yapan kişi ismini gizli tutmayı tercih etti. Malezya’ya gönderilen isimlerden bazılarına ulaşılamadığı ve kaybolduğu kaydedilirken geçtiğimiz hafta Malezya’nın Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, “Türkiye’den gönderilen en az 16 militanı arıyoruz” demişti.

Güvenlik güçleri militanların Malezya’yı tercih ettiğini söylerken birçokları Malezya’nın diğer ülkelerle vizesiz anlaşması olduğu için böyle bir tercih yaptığını dile getirdi.

Reuters, Kuala Lumpur’daki temsilciliğin geri dönüş yapmadığını söylerken, güvenlik güçleri, “Suriye bağlantılı unsurların Malezya’da olmasından endişe ediyoruz” ifadesini kullandı.

MERVE KAVAKÇI KUALA LUMPUR BÜYÜKELÇİSİ ATANMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı tarafından Temmuz ayı sonunda yayımlanan Yaz Büyükelçiler Kararnamesiyle vatandaşlıktan çıkarılan ve AKP döneminde tekrar vatandaşlık verilen Merve Kavakçı Kuala Lumpur Büyükelçisi olmuştu. Bu atamaya sert eleştiriler getirilirken, hala Kamu görevlisi olduğunun farkına varmayan Merve Kavakçı, Yeni Akit gazetesindeki köşe yazılarına bir yandan devam ederken, bir yandan da ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirmeye devam etti.

Henüz Malezya'ya, yani Kuala Lumpur'daki Türkiye Büyükelçiliğine gidip gitmediği bilinmeyen, Merve Kavakçı, bu ilk sınavını nasıl vereceği de merak konusu...

Etiketler :