Türkiye, Kuzeyden İdlib operasyonuna başladı, güneyde IŞİD alan ele geçirdi; Rejim göz mü yumdu?

Türkiye, Kuzeyden İdlib operasyonuna başladı, güneyde IŞİD alan ele geçirdi; Rejim göz mü yumdu?
Türkiye'nin henüz tam olarak başlatmadığı İdlib operasyonu bölgenin Kuzeybatısında ÖSO birlikleri vasıtasıyla başlarken, İdlib kırsalının Güneydoğusunda beklenmedik bir gelişme yaşandı.Beşar Esad'a bağlı rejim güçleri...

Türkiye'nin henüz tam olarak başlatmadığı İdlib operasyonu bölgenin Kuzeybatısında ÖSO birlikleri vasıtasıyla başlarken, İdlib kırsalının Güneydoğusunda beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Beşar Esad'a bağlı rejim güçleri bir kaç gün önce abluka altına aldığı IŞİD'in elinde tuttuğu Salamiyah bölgesini ele geçirdi. Burada kaçmaya çalışan IŞİD'ci teröristler rejim güçlerinin Hama'ya yönelmesi üzerine kontrollü bir şekilde İdlib'de Hayat Tahrir-i el Şam'ın (HTŞ) elinde tuttuğu bölgeye geçti. Burada HTŞ ile çatışan IŞİD militanları buradaki bazı yerleşim yerlerini ele geçirerek kontrol sağladı.

Türkiye'nin İdlib operasyonunu HTŞ terör örgütüne karşı gerçekleştiriyor ve burada HTŞ'nin temizlenip bölgenin ÖSO'nun kontrolüne geçmesi ve teröristlerden temizlenmesi planlanıyor. Fakat rejim güçlerinin IŞİD'e bu tahliyesine göz yumması kafaları karıştırdı.

REJİM KONTROLLÜ GERİ ÇEKİLMELERİNE GÖZ YUMDU

Doğu Hama’da Salamiyah bölgesinde ufak bir alana sıkışan IŞİD'ci teröristler Esad güçleri tarafından kontrollü bir şekilde tahliye edildi ve İdlib’e geçişleri sağlandı. 3 tank ve 20 araçlık konvoy ile İdlib’e geçen IŞİD militanları, HTŞ’ye saldırı düzenledi.

HTŞ: MEVZİLERİNİ ESAD'A BIRAKAN HARİCİLER BİZE SALDIRDI

Sosyal medyada bölgede yaşanan gelişmeleri aktaran bir HTŞ'li terörist, geceyarısı rejim kontrolündeki Hanasır yolu üzerinden IŞİD militanlarının kendi kontrollerindeki bölgeye geçiş yaptığını aktardı.

HTŞ’nin konu ile ilgili açıklamasında ise, “Mevzilerini rejime bırakıp kaçan Hariciler, Şam’da mücahidlere karşı yeni bir cephe açıyor. Kazdığınız mevziler mezarınız olacak.” ifadelerine yer verilirken, Rejim ve Rusya’nın IŞİD’in önünü açtığı vurgulanan yapılarak, “Rejim, muhaliflere saldırmaları için IŞİD’in önünü açıyor. IŞİD, rejimin kontrolündeki bölgelerde muhaliflere saldırıyor.” denildi.

IŞİD DOĞRULADI

IŞİD’in propaganda ajansı Amak’tan yapılan açıklamada dai Hama’da HTŞ’ye yönelik “Adnani Operasyonu”nun başlatıldığını duyurdu. Açıklamada bölgede 12 köyün ele geçirildiği, 1 HTŞ üyesinin öldürüldüğü, 4’ünün ise esir alındığı belirtildi.

Etiketler :