Türkiye iki ayrı "MİT'çi kaçırılma" haberini tartışıyor

Türkiye iki ayrı "MİT'çi kaçırılma" haberini tartışıyor
CIA VE Türkiye arasında pazarlık mı yürütülüyor?

İddialara göre MİT, üst düzey bir PKK terör örgütü yöneticisini yakalamak üzere Süleymaniye'de operasyon yaptı. Ancak işler umulan gibi olmadı ve MİT mensuplarını PKK'lılar kaçırdı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) üst düzey yöneticilerin Irak’ın Süleymaniye şehrinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddialarını CHP Milletvekili Musa Çam, meclis gündemine taşıdı.

Çam, başbakan binali yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“MİT’ten üst düzey yöneticilerin Süleymaniye’de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiaları doğru mudur?

Çeşitli kaynaklarca iddia edildiği üzere bu yöneticiler PKK’nın üst düzey yetkililerine suikast düzenlemek amacıyla mı bölgeye gönderilmişlerdir?

Bu gelişmelerin ardından KYB ile temasa geçildiği, yöneticilerin iadesinin istendiği ancak sonuç alınamaması nedeniyle KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin kapatıldığı ve KYB Ankara temsilcisinin geri gönderildiği iddiaları doğru mudur?

Bu iddialar MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasının gerekçesini mi oluşturmaktadır?”

Bu iddia tartışılırken bir başka MİT görevlisinin kaçırılma haberini ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazdı... Selvi,  ABD'nin işadamı Rıza Sarraf davası için tanıklık yapacak bir MİT görevlisinin kaçırılmak istendiğini, bunun son anda engellendiğini ileri sürdüğü yazısında şöyle dedi:

"Buna ‘CIA'in Türkiye'de cezaevinden FETÖ'cü kaçırma operasyonu' diyebilirsiniz. Nefes kesen operasyonu ilginç kılan ise, kaçırılmak istenen eski MİT'çi ile kaçırmaya aracı olan daha eski MİT'çi arasındaki irtibat değil. Önemli olan CIA'in, eski MİT'çi ve FETÖ'cülerle yürüttüğü operasyonun Reza Zarrab olayıyla bağlantılı olmasıydı.

CIA-FETÖ ortak operasyonuyla Mehmet Barıner'in ABD'ye götürülüp, Reza Zarrab olayında Türkiye aleyhine tanıklık yaptırma operasyonu çöküyor. Reza Zarrab olayında Türkiye'den adam kaçırma dahil her türlü operasyonu yapacak kadar gözünü karartan CIA-FETÖ ortaklığı neleri yapmaz ki? Ya da CIA-FETÖ işbirliği ile şimdiye kadar neler yaptılar, kimleri kaçırdılar? Bunları da Zarrab yargılaması sürecinde öğreneceğiz."

"PKK'lı yönetici yakalayıp, erken seçime gideceklerdi..."

Halk Tv'de katıldığı programda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Süleymaniye'deki operasyonla ilgili uluslararası basında gündeme gelen haberleri değerlendirdi ve MİT mensuplarının serbest kalması için hükümet temsilcilerinin çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi... Tanrıkulu, Erdoğan'ın erken seçim için PKK yöneticilerine operasyon yaptırdığını ama operasyonun başarılı olmadığını belirtti.

Bu iddialar yeni bir tartışmayı alevlendirirken, merak edilen ise Abdülkadir Selvi''nin yazısında ortaya koyduğu "CIA'in MİT'çi kaçırma operasyonu" ile Süleymaniye'de yaşandığı iddia edilen "PKK, MİT'çileri kaçırdı" haberleri arasında bir bağ var mı sorusunun yanıtı... Ayrıca  MİT'in PKK'ya yaptığı operasyonunun çökerten CIA mi, ABD ile Türkiye arasında MİT mensupları üzeriden bir pazarlık mı yapılıyor, sorularına da yanıt aranıyor.....

Etiketler :