'Türkiye çağ atlayacak' diyorlardı! Durum düşünülenden de kötü

'Türkiye çağ atlayacak' diyorlardı! Durum düşünülenden de kötü
24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye çağ atlayacak diyorlardı. İşsizlik rakamları Erdoğan'ın seçilmesinden sonra yaklaşık son iki yılın en yüksek seviyesine çıktı

24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye çağ atlayacak diyorlardı. İşsizlik rakamları Erdoğan'ın seçilmesinden sonra yaklaşık son iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Profesör Seyfettin Gürsel, "Bu, ekonominin düşünülenden daha şiddetli bir resesyon içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

TÜİK, Kasım ayı işsizlik rakamlarını dün açıkladı. Türkiye genelinde işsizlik, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde yüzde 12.3’e artarak yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine çıktı.

15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 706 bin kişi artarak 3 milyon 981 bin kişi oldu.

"DÜŞÜNÜLENDEN  DE ŞİDDETLİ"

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Profesör Seyfettin Gürsel, BloombergHT’de katıldığı bir programda bu kadar büyük istihdam kaybı beklemediklerini söyleyerek, “Bir ay içinde (arındırılmış olarak) yaklaşık 230,000 kişilik istihdam kaybı var. Bu, ekonominin düşünülenden daha şiddetli bir resesyon içinde olduğunu gösteriyor. İstihdam tarafında tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde kayıp var. Sanayi ve hizmet istihdamın yükünü çektiği için önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'ye çağ atlatacağı sözünü vermişti. Ancak son işsizlik rakamları verilen sözlerin 'vaat' olarak kaldığını gösterdi.

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :