Türkiye bu 19 Mayıs’ta da Anıtkabir’e, Atatürk’e koştu

Türkiye bu 19 Mayıs’ta da Anıtkabir’e, Atatürk’e koştu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Ellerinde bayraklarıyla binlerce kişinin katıldığı törende muhteşem görüntüler ortaya çıktı.Başkentte ilk tören, Anıtkabir’de...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Ellerinde bayraklarıyla binlerce kişinin katıldığı törende muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

Başkentte ilk tören, Anıtkabir’de yapıldı. Tören öncesi binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplandı.

anitkabir-toren-celenk-5

FOTO: YAVUZ ALATAN / SÖZCÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Anıtkabir’e girdi.

anitkabir-toren-celenk-1

FOTO: YAVUZ ALATAN / SÖZCÜ

Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Kılıç, buradan Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

anitkabir-toren-celenk-3

FOTO: YAVUZ ALATAN / SÖZCÜ

ÖĞRENCİLERLE ÇEKTİRİP SOHBET ETTİ

Bakan Kılıç, buradan Anıtkabir önünde toplanan öğrencilerin yanına geçerek, öğrencilerle çektirdi. Toplu çekiminin ardından öğrencilerle sohbet eden Kılıç, bir de ‘selfie’ yaptı.

anitkabir-toren-celenk-4

FOTO: YAVUZ ALATAN / SÖZCÜ

Tören için Anıtkabir’e gelen öğrenciler, aralıklarla yağan yağmura rağmen tören bitimine kadar Anıtkabir önündeki bekleyişini sürdürdü.

Tören sonrası öğrenciler, arkadaşlarıyla Anıtkabir önünde çektirdi.

KILIÇDAROĞLU’DAN 19 MAYIS MESAJI

‘Bu onurlu tarih, tüm gençlerimize verilmiş en değerli mirastır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı 19 Mayıs mesajında, “Ülkemizin özgürlük mücadelesinin başlangıcının 98. yılı kutlu olsun! Bu onurlu tarih tüm gençlerimize verilmiş en değerli mirastır” dedi.