Türkiye, Avrupa Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol'da şampiyon oldu

Türkiye, Avrupa Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol'da şampiyon oldu
Avrupa Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Türkiye, Büyük Britanya'yı 76-69 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Avrupa Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye finalde Büyük Britanya ile karşılaştı. Millî takım, Büyük Britanya'yı 76-69'luk skorla mağlup etmeyi başardı ve tarihi bir zafer elde ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Finale kadar 25 sayı, 8.57 ribaund ve 7.86 asist ortalamasıyla turnuvanın yıldızı konumundaki Özgür Gürbudak 25 sayı, 6 ribaund ve 12 asistle muhteşem bir performans sergiledi. Büyük Britanya'da ise Terence Bywater'ın 20 sayısı ve 8 ribaundu yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Turnuvada daha önce rakibini 71-60 mağlup eden Türkiye, namağlup şampiyonluğa ulaşırken 2015 ve 2013'te finalde kaybettiği son üç Avrupa Şampiyonası şampiyonu Büyük Britanya'yı bu kez yenmeyi başardı ve tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Müsabakanın ilk çeyreğinde Büyük Britanya'ya üstünlüğünü hissettiren Türkiye, özellikle savunmada yarattığı farkla ilk periyodu 18-10'luk üstünlükle geçti. İkinci periyotu 36-24, üçüncü periyotu da 58-49'luk skorla üstün tamamlayan Türkiye, son çeyrekte rakibini 76-69 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Etiketler :