Türkiye-ABD arasındaki vize krizi sonrası ilk temas: Karşılıklı geri adım mı?

Türkiye-ABD arasındaki vize krizi sonrası ilk temas: Karşılıklı geri adım mı?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüştü. Görüşmede vize sorununun ele alındığı öğrenildi.ABD ile yaşanan vize krizi sonrası iki ülke arasında ilk üst düzey temas...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüştü. Görüşmede vize sorununun ele alındığı öğrenildi.

ABD ile yaşanan vize krizi sonrası iki ülke arasında ilk üst düzey temas dün akşam saatlerinde yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonda görüştü. Kriz sonrası bakanlar seviyesinde yapılan bu ilk temas yaklaşık yarım saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, görüşmenin ana gündemini vize krizi oluşturdu. Çavuşoğlu, uygulamanın iki müttefik ülkeye yakışmadığını, iki ülke arasında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle vatandaşların mağdur edilmesinin doğru bir yöntem olmadığını belirterek ABD’nin uyguladığı vize işlemlerini askıya alma kararının sona erdirilmesi mesajını verdi. Çavuşoğlu, ABD’nin uygulamayı sonlandırması durumunda Türkiye’nin de missillemeyi kaldıracağını bildirdi.

BÜYÜKELÇİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesinin, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’in Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün’le bir araya gelmesinden sonra yapılması dikkat çekti. ABD Büyükelçisinin Dışişleri’nde yaptığı bu görüşmede de vize krizi ele alındı ve Büyükelçi Gün vize sorununun kaldırılması gerektiği mesajını iletti.

Etiketler :