Turkcell'in ortağı Telia yüzlerce kişiyi işten çıkaracak!

Turkcell'in ortağı Telia yüzlerce kişiyi işten çıkaracak!
CEO Johan Dennelind "2017 yılının ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte belirttiğimiz gibi masraf tabanımızı azaltmak için girişimler başlattık" dedi.

Turkcell'in halen büyük ortağı durumunda olan Telia, 650'si İsveç'te olmak üzere 850 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Bir kaç yıldır yeniden yapılanma gerçekleştiren firmanın ikinci çeyrek sonuçlarının [1] beklenenden daha zayıf çıkması üzerine açıklama yapan CEO Johan Dennelind "2017 yılının ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte belirttiğimiz gibi masraf tabanımızı azaltmak için girişimler başlattık. Bundan en fazla, masrafların en yüksek olduğu İsveç etkilenecek" dedi.

Telia'nın bir süre önce Turkcell hisseleri ile ilgili olarak yaptığı hamlenin nedenleri tartışılmıştı [2]. Bu ve diğer gelişmelerin içeriğine bakıldığında, bilançoyu düzeltmeye yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği anlaşılıyor [3] [4] [5]. İlk 2 açıklamanın dipnotuna bakıldığında, çeyrek sonuçlarında bir rahatlama sağlayacağı notu var. Örneğin Telia bu işlemlerde "bu satışın proforma Ebitda'ya 0,15x etkisi olacağını belirtiyor." gibi ifadeler kullanmıştı.

Şimdi 2 çeyrek sonuçlarına bakıldığında, Telia'nın düzeltilmiş faaliyet geliri yılın ikinci çeyreğinde yüzde 16,7 azalarak 3,7 milyon kron (445,300 dolar) olduğu, faiz, vergi, amortisman ve itfa payı (FAVÖK) öncesi düzeltilmiş kazançlar yüzde 4,6 azalarak 6,1 milyon kron seviyesine geriledği görülüyor. Net satışlar geçen yılın 21.13 milyar kronundan yüzde 6.3 düşüşle 19.8 milyar krona geriledi.

Etiketler :