Türk Ordusunda, Türklüğü çağrıştıran Göktürk alfabeli arma ve semboller yasaklandı!

Türk Ordusunda, Türklüğü çağrıştıran Göktürk alfabeli arma ve semboller yasaklandı!
Askerlerin özellikle görev ve operasyona giderken omuzlarına taktığı üzerinde Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılmış armaları kullanılması yayınlanan bir emirle yasaklandığı ileri sürüldü. Sosyal medyada, bu armaların yasaklandığına...

Askerlerin özellikle görev ve operasyona giderken omuzlarına taktığı üzerinde Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılmış armaları kullanılması yayınlanan bir emirle yasaklandığı ileri sürüldü. Sosyal medyada, bu armaların yasaklandığına dair kararın ekran görüntüsü, karar tepki gösterenler tarafından hızlıca paylaşıldı. TSK'dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

"Kıyafet Disiplini" konulu uyarıda, şu ifadeler yer alıyor:

"1- Yapılan kontrollerde bazı personelin eğitim kıyafeti üzerine ilgi yönetmeliğine uygun olmayan sivil piyasadan temin edilmiş aksesuar, teçhizat, yazılı armalar (ESKİ TÜRKÇE YAZISI) taktığı tespit edilmiştir.

2-Kıyafet üzerine ilgi yönetmelikte belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, brove haricinde başka bir aksesuar bulundurulmayacaktır.

2. Birlik komutanlıklarınca anılan husua ilişkin gerekli kontroller yapılacak, sürekli takibi sağlanacaktır.

4. Emrin tüm personele tebliğ edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını."

Yayınlanan emirde Göktürkçe armalara özellikle vurgu yapılması dikkat çekti.

HDP'NİN ŞİKAYETİ Mİ?

Daha önce HDP'li milletvekilleri askerlerin bu armaları kullanmasından duydukları rahatsızlığı basın kanalıyla duyurmuştu. TSK'nın henüz konuyla ilgili bir açıklaması olmamakla beraber, HDP tarafından yapılan bir başvuru üzerine söz konusu yasağın konulduğu ileri sürülüyor.

İşte O armalar:

Etiketler :