Türk bayrağının renginin değişmesi için başvuru yaptı

Türk bayrağının renginin değişmesi için başvuru yaptı
Almanya'da yaşayan Cumali Mol isimli bir kişi Türk bayrağının renginin siyah yapılması için yaptığı başvuruya TBMM Dilekçe Komisyonu'ndan olumsuz yanıt verildi

Almanya'da yaşayan Cumali Mol isimli bir kişi Türk bayrağının renginin siyah yapılması için yaptığı başvuruya TBMM Dilekçe Komisyonu'ndan olumsuz yanıt verildi. Anayasa ve yasaları anımsatan TBMM, "Türk bayrağı, şekli kanununda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Değiştirilemez" dedi.

Almanya'da yaşayan Cumali Mol adlı vatandaş, al bayrağın düşmana korku vermediğini savundu. TBMM Dilekçe Komisyonu’na “Türk bayrağının renginin siyah" olarak değiştirilmesi için başvurdu. Meclis, Türk bayrağının renginin beyaz ay-yıldızlı al bayrak olduğunu belirterek, değiştirilemeyeceği yanıtını verdi.

SİYAHA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ TEKLİF ETTİ

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, Almanya Berlin'de yaşayan Cumali Mol adlı vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak Türk bayrağının renginin siyaha dönüştürülmesini teklif etti.

"DEĞİŞTİRİLEMEZ" YANITI GELDİ

Dilekçe Komisyonu ise anayasa ve yasalarda Türk bayrağına ilişkin düzenlemeleri anımsatarak, "Türk bayrağı, şekli kanununda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Değiştirilemez" ifadelerini kullandı.

Etiketler :